Kartrekkers Reetkwakers onderscheiden

RIETMOLEN – Carnaval in Rietmolen dreigde jaren terug bijna dood te bloeden. Gelukkig waren er enkele personen die het carnaval in 1995 nieuw leven hebben ingeblazen. ”Er was in die tijd geen overname voor de volgende generatie. Freek en Dini Knoop, Lea en Gerrit Reinderink stonden op en zorgden ervoor dat carnaval bleef bestaan in Rietmolen. Daarvoor heb ik op mijn knieën gevraagd of deze mensen een onderscheiding kunnen krijgen”, zegt de voorzitter tijdens zijn toespraak (zie video). Zondag werden ze door de Internationale Carnavals Federatie (ICF) onderscheiden (zie video). Beiden doen op dit moment een stapje terug. Lea heeft ruim 25 jaar alle kleding voor de carnavalsverenging gemaakt. Freek heeft zich ingezet als voorzitter en is nu president. Freek met tranen in zijn ogen: “Je trekt de kar niet alleen. Er staat één man op de kar en de rest die trekt.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4514]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven