Wijkmoestuin gaat 9 april officieel open

NEEDE – Op woensdag 9 april vindt er om 09.00 uur een officiële opening plaats van wijkmoestuin De Berg aan de Dumasweg gelegen naast de sporthal. Tijdens de opening worden de eerste wijk-producten geplant. Voor alle groene activiteiten stelt woningcorporatie ProWonen een complete moestuin ter beschikking die 9 april geopend gaat worden.

De tuin is bruikbaar voor leerlingen van Dr. Ariëns Daltonschool om diverse producten te leren verbouwen. Met de producten (aardappels, fruitbomen, bessenstruiken e.d. ) wordt door Beweeg Wijs i.s.m. de school een compleet onderwijsprogramma ontwikkeld. Het onderhoud wordt verzorgd door de leerlingen en vrijwilligers uit de wijk.

Na de opening volgen de leerlingen van Dr. Ariëns Daltonschool een gevarieerd programma bij de wijkmoestuin, parkeerplaats de Tuinderij en op Dr. Ariëns Daltonschool van 09.00-12.00 uur. Deze activiteiten zullen te zijner tijd ook gaan plaatsvinden in andere wijken van Berkelland waar de buurtsportcoach aan de slag gaat.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven