Predicaat Hofleverancier voor firma Reith

NEEDE – Vrijdag heeft burgemeester Hein Bloemen aan Reith Elektrotechniek BV in Neede het predicaat Hofleverancier uitgereikt. De uitreiking vond plaats in het bedrijfspand aan de Bedrijvenweg. Het familiebedrijf vierde die middag haar 125-jarig bestaan. De onderneming is op 23 januari 1888 als koperslagerij/elektriciteitsbedrijf opgericht door de overgrootvader van de huidige eigenaar. Later werden activiteiten als loodgieterswerken, centrale verwarmings-installaties en radio toegevoegd. Een korte periode werden er zelfs ook fietsen verkocht en gerepareerd. In 1956 werd het bedrijf opgesplitst. Elektro en radio werden afzonderlijk van verwarmingsinstallaties en loodgieterswerk uitgevoerd. Beide bedrijven waren gevestigd aan de Oudestraat.

Door een overlijden bleef alleen de elektro- en radiozaak bestaan. Deze zaak werd tot 1988 vier keer verbouwd/uitgebreid. In 1989 kwam de huidige eigenaar, de heer J.M. Reith, in de zaak. Hij richtte zich op het installatiedeel met daaraan toegevoegd het aanleggen van datacommunicatienetwerken. Zijn vader, de heer J.A. Reith, richtte zich op de winkel en heeft deze activiteit in 1994 beëindigd.

Door de groei van het bedrijf heeft het in 1999 een nieuw bedrijfspand betrokken aan de Bedrijvenweg. In de jaren 2008 en 2009 was Reith betrokken bij de overname en oprichting van een drietal ondernemingen in de installatiebranche. De laatste jaren is de koers van het bedrijf verlegd naar meer samenwerking met andere disciplines en met andere bedrijven. Ook is ingezet op innovatie. Hierdoor is het bedrijf uitgegroeid tot een allround technische dienstverlener op het gebied van duurzaamheid, comfort, zorg en veiligheid. En wordt sinds 2011 de naam Reith Elektrotechniek BV gebruikt.

Hoewel verschillende bedrijfsactiviteiten in de 125 jaar hebben plaats gevonden en er diverse naamswijzigingen zijn geweest, zijn elektrotechnische installaties altijd tot de kernactiviteit van het bedrijf blijven behoren. Voor de toekomst wil het bedrijf zich onderscheiden door innovaties en kwaliteit.

Het Predicaat Hofleverancier is een onderscheiding van Zijne Majesteit de Koning. Deze wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats in hun regio innemen. De bedrijven moeten daarnaast minimaal honderd jaar bestaan.

Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=4537]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven