Ruurlo weer in de ban van frühschoppen

RUURLO – Zondagmorgen 9 maart aanstaande zal het jaarlijkse Frühschoppen van de Stichting Vrienden van de Bargkapel weer plaats vinden bij De Keizerskroon aan de Dorpsstraat. Naast de Bargkapel is er ook een optreden van Ruud Appelhof. De Bargkapel heeft vorig jaar een optreden verzorgd tijdens het PoasBloas festival in De Lutte. Tijdens dit festival trad ook op de harmonicaspeler Ruud Appelhof. De aanwezige bestuursleden van de Stichting Vrienden van de Bargkapel waren zo onder de indruk van het optreden van Ruud, dat ze hem meteen hebben gecontracteerd voor het Frühschoppen 2014 in Ruurlo.

Wie en wat is Ruud Appelhof? Zoals gezegd is hij harmonicaspeler, heeft opgetreden tijdens diverse “Harmonica-Treffen”, was lid van het ensemble “Dreiländerblitz” en heeft nu sinds 2006 zijn eigen band “Parel Echo”. Ruud heeft bij de wereldkampioenschappen harmonica in Saalfelden (Oostenrijk) een verdienstelijke 11e plaats behaald, de hoogste klassering van een Nederlander ooit.

Zijn repertoire bestaat uit snelle polka’s, “Fetsige Boarischer”, maar ook rustige melodien waarbij je gewoon mee moet doen. Bekende nummers van de “Schürzenjäger”, Slavko Avsenik, Marc Pircher en ga zo maar door, Ruud speelt ze allemaal en weet hoe hij “de tent op zijn kop” moet zetten en het publiek helemaal uit z’n dak laten gaan.

Uiteraard zal ook de Bargkapel van zich laten horen tijdens dit Frühschoppen. Er zijn weer een aantal nieuwe, spectaculaire nummers ingestudeerd, die voor het voetlicht worden gebracht.

Aanvang van het Frühschoppen is 11.30 uur, zaal open 10.30 uur.  Kaarten zijn te bestellen bij De Keizerskroon, Dorpsstraat 15, Ruurlo, tel. 0573 – 451416.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven