VVN houdt caravancontrole in Borculo

BORCULO – Veilig Verkeer Nederland, afdeling Lochem biedt op zaterdag 5 april in samenwerking met B & B Caravantechniek B.V. voor caravanbezitters een gratis controle aan. Na een meestal langdurige stilstand wordt de caravan uit de stalling gehaald om deze weer te gebruiken voor lange- of korte tochten.

Voor de auto, camper en bedrijfswagen weten we, dat ze periodiek APK gekeurd moeten worden. Een caravankeuring is niet verplicht. Bij de toenemende controles wordt streng naar b.v. de algehele staat en het toelaatbare gewicht van de caravan gekeken. En ook worden er steeds wettelijke bepalingen toegevoegd, zoals de invoering van het verplichte mistachterlicht voor sommige caravans. Het regelmatig controleren van alle onderdelen van een caravan is beslist geen overbodige luxe, zoals vele caravanbezitters uit ervaring weten. Om de vakantiepret niet te bederven, is het belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan.

Tijdens de caravancontrole van Veilig Verkeer Nederland wordt gekeken naar onder meer de trekkende auto, de benodigde papieren, verlichting, de electrische- en gasinstallatie, banden, lekkage en gewicht en algehele staat van uw caravan. De controle wordt vanaf 08.30 uur gehouden bij B & B Caravantechniek B.V., Jonkerspad 1, 7271 LC Borculo. Otto Bisschop: ”In verband met de tijd, die we nodig hebben voor het nakijken van de caravans worden geïnteresseerden verzocht vooraf een afspraak te maken met B & B, telefoon 0545 – 273375. Maar vol is vol.”

Deze controle actie is door de medewerking van B & B Caravantechniek BV. gratis, maar als u de vrijwillige medewerkers wilt ondersteunen met een bijdrage, dan zullen wij deze uiteraard niet weigeren.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven