Wethouder realiseert 1000ste aansluiting

BORCULO – In Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo wordt gewerkt aan een modern glasvezelnetwerk. Op donderdag 13 maart heeft wethouder Fred Mulkens, wethouder de 1000ste huisaansluiting gerealiseerd door het maken van de glaslas in een woning aan Het Patronaat te Borculo. Aansluitend heeft de wethouder het glas geheven met Hans van Schaik, manager Bouw CIF en Kimmo Strijker, project manager BAM Infratechniek Telecom. Met glasvezel worden Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo één van de snelste breedbandgebieden van Nederland. Het netwerk biedt enorm veel mogelijkheden op het gebied van digitale diensten.

“Ik wil alle bouwers en gravers complimenteren op de manier van werken en hun professionaliteit. Met name in de afwerking. Het is niet zo dat wij als gemeente daarna nog een keer allerlei zaken moeten rechttrekken. Er wordt open met de gemeente overlegd en dat gaat heel goed”,  zegt wethouder Mulkens.

“Met het glasvezelnetwerk zijn Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo klaar voor de toekomst. Het netwerk gaat vooral veel snelheid bieden en geeft toegang tot veel nieuwe diensten. Digitale telvisie, interactieve HD-TV, 3D televisie, online gamen, supersnel internet, films en muziek downloaden of internet op de TV. Vandaag mogen we de 1000ste glasvezelaansluiting maken van de in totaal 4265 woningen die van glasvezel worden voorzien”, aldus Hans van Schaik (CIF).

Wethouder Mulkens: “Ik ben echt blij met de 1000ste aansluiting. Wij als Berkelland mogen straks trots zijn op dit netwerk. Ik wens Borculo heel veel plezier met het glasvezel.”

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Wethouder realiseert 1000ste aansluiting”

 1. Wens ze veel sucses ermee daar in Borculo e.o. Hier in Neede is de glasvezel een drama. De ene storing na de andere. Soms dagen geen telefoon, slecht beeld op tv, en de beloofde snelheid wordt lang niet gehaald. Bovendienen is het veel duurder dan kabel van UPC. Mijn contract met die glasvezelboer is binnenkort afgelopen. Dus snel weer terug naar UPC. Spijt spijt. Voor mij geen glasvezel meer.

 2. Beste mensen trap hier niet in!!!!!!!!!!!!!!!!
  Zodra je het hebt begint de ellende pas!!!!!!!!!!1
  Of je hebt geen telefoon of je hebt geen internet of tv meer Ben blij dat ik na heeeel veel pogingen weer terug ben bij gewoon mijn eigen oude vertrouwde netwerk van upc

 3. Hier in Borculo is het hele kabelnetwerk overgenomen door Caiway (dus geen UPC meer).
  Ik heb ze de deur gewezen, want met die gasten wil ik geen zaken doen.

  Glasvezel licht hier voor de deur, en daar blijft het ook liggen.

  Succes voor die, die er wel in trappen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven