‘De Driesprong’ kleurt helemaal oranje

RUURLO – Op vrijdag 25 april kwamen alle leerlingen van De Driesprong in het oranje naar school. Helemaal startklaar voor het vieren van de Koningsspelen. Er werd die dag niet alleen stil gestaan bij de verjaardag van koning Willem Alexander, maar ook bij de verjaardag van alle juffen. De juffen werden aan het begin van de ochtend in het zonnetje gezet. Zij kregen allemaal een eigen boekenrek voor in de klas. De juffen hadden dit cadeautje hoog op hun verlanglijstje staan. De nieuwe boekenrekken zorgen voor een mooie presentatie van de leesboeken in de klas.

Op deze manier hopen de leerkrachten het enthousiasme voor het lezen van boeken nog verder te vergroten. Na het uitpakken van de cadeautjes was het tijd voor het Koningsontbijt. Dit ontbijt wordt gesponsord door de organisatie van de Koningsspelen. Er werd heerlijk gegeten in alle groepen. Na het ontbijt was het tijd om te bewegen. Het doel van de Koningsspelen is per slot van rekening de kinderen te laten zien hoe belangrijk bewegen is en tegelijkertijd hoe leuk bewegen eigenlijk is. De kinderen (jong en oud door elkaar heen) gingen aan de gang met diverse spelletjes in de zon buiten op het plein. Zo was er een estafetterace met natte sponzen en moesten zij met een rietje een pingpongbal over rood-wit-blauwe lijnen blazen.

Een ander onderdeel was met een panty met daarin een tennisbal op het hoofd flesjes water omgooien en er werd met frisbees gegooid op een gekleurd doek. Aan het einde van de ochtend kregen alle kinderen en juffen een rood-wit-blauw met oranje ijsje en een Tjoep. De Tjoep is een oranje doek die je als hoofdband, polsband, bandana, sjaal of zakdoek kunt gebruiken. Voor de kinderen van groep 1 t/m 4 begon de meivakantie om 12.00 uur. De kinderen uit de hogere groepen kregen uit handen van de ouderraad heerlijke pannenkoeken te eten tussen de middag.

Na een gezellige creatieve middag begon ook voor hen uiteindelijk de vakantie! School bedankt de ouderraad voor hun inzet en wenst iedereen een fijne meivakantie toe.

[nggallery id=4657]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven