Motorcrosser raakt zwaargewond na val

RUURLO – Een motorcrosser is zondagmiddag 13 april tijdens een wedstrijd op crosscircuit aan de Brille in Ruurlo gewond geraakt na een ongeval. De crosser is met onbekende verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis in Enschede overgebracht. De crosser kwam tijdens een wedstrijd lelijk ten val en raakte daarbij zwaargewond. Hulpverleners op de crossbaan kwamen daarop snel in actie in afwachting van de hulpdiensten. Ook werd er een traumahelikopter uit voorzorg ter plaatse gevraagd. Na behandeling van de trauma-arts werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Nadat alle hulpdiensten vertrokken waren werden de wedstrijden op de crossbaan weer hervat.

Foto’s Jaimy Buunk:
[nggallery id=4615]

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Motorcrosser raakt zwaargewond na val”

 1. Hopelijk komt het goed met de jonge crosser.
  Vallen gebeurt nou eenmaal met crossen maar de omheining van de baan in Ruurlo is levensgevaarlijk.
  Hekken zijn te hoog en van ijzer.
  Is niet het eerste zware ongeval door deze hekken.
  Wanneer gaat de club die nou eens vervangen door houten, en dan wat lager.

 2. reyer rensmaag

  Ik pleit juist voor betonnen palen er om heen het mag niet zo zijn dat je gewoon dood gereden word door dat er een uit de baan vliegt, Zo als laatst is gebeurt,Ze gaan geheel vrijwillig deze sport aan,Dus betalen zij ook de ziekenkosten maar uit eigen zak, En niet zo als nu collectief,

 3. @Reyer, kennelijk snap je het niet, de afzetting is er voor om te zorgen dat het publiek niet op de baan komt, niet om de motor op de baan te houden.
  En wat daar laatst is gebeurd was ook een rijder die door de rot palen om het leven is gekomen. Geen omstander.

  De banen zijn besloten terrein, als je als toeschouwer ergens gaat staan waar het niet mag dan is dat je eigen schuld als je wat overkomt, niet de crosser.

  Als het publiek van de baan blijft is er niets aan de hand maarja helaas willen ze allemaal met de snuit vooraan staan, bordjes verboden voor publiek helpen niet.
  Daar is deze jonge nu de dupe van.

  En ziektekosten? Deze rijders zijn allemaal apart verzekerd anders mag je niet rijden. Zouden ze maar eens bij voetbal doen. Ga eens kijken op de eerste hulp, 90% is voetbal blessures.
  Verdiep je eerst eens ergens in voordat je reageert.

  Walgelijke reactie, het gaat om een jochie van 10!

 4. Wat een rare opmerking van reyer Rensmaag. Jij rookt dus en drinkt misschien, dus betaal jij je eigen ziektekosten ook maar. Domme opmerking van dit persoon. Kunnen we alle sport wel afschaffen!

 5. Het maakt voor dit ongeval niets uit, het is en blijft erg wat er is gebeurt. Maar het crossterrein ligt in Borculo, niet in Ruurlo.

 6. Meneer rensmaag spoort niet helemaal, dit was een ongeluk wat bij alle sporten voorkomt. Ik was ook op het circuit en was er helemaal naar van, dit gun je een ventje van 10 toch niet. En als je denkt dat je gevaar loopt tijdens zulke evenementen KOM DAN NIET. Walgelijk zulke reacties. Ik hoop voor dit jonge crossertje dat hij maar weer gauw op zijn motortje mag zitten, zodat wij en hijzelf er weer van kunnen genieten en wens hem onwijs veel beterschap.

 7. Dientje, het terrein ligt toch echt in Ruurlo hoor.

  Gelukkig dat niet iedereen er zo overdenkt als de heer Rensmaag. Die spoort inderdaad niet helemaal.

 8. Uit het bericht is niet op te maken dat het een klein kind is.
  Jullie moeten je eigen rot schamen dat je een klein kind zo een sport laat bedrijven .Je bind toch ook geen kind op een kogel en vuurt hem af.Zo,n kind mag nog niets eens zelfstandig een brommer besturen en jullie denken dat het veilig genoeg is om hem dat te laten doen,Het is eigen trein oke maar dit pap en mam vinden het zo keuk.

 9. @pasman, nee, je kunt ze beter op voetbal doen zeker, leren hoe je na de wedtrijd elkaar verrot moet trappen of erger..

  Maar je weet er blijkbaar alles vanaf of niet.
  ooit eens gekeken of de cijfers er op nageslagen?

  Wat denk je wat er gebeurd als een jonge wielrenner onderuitgaat, die dragen nl geen bescherming.

  Alle sporten hebben risico’s, maar veel denken dat de motorsport gevaarlijk is, nou dan zit je er naast.
  Daar doet men er alles aan om het veilig te houden, dit in tegenstelling tot andere sporten zoals wielrennen, voetbal, skaten. etc.

  De eerste hulp op het ziekenhuis zit in het weekend vol sporters, en het meerendeel zijn voetballers.

  Oja, paardesport is dat dan wel verantwoord? , het is en blijft een dier.

  Kinder lopen een groter risico op straat te worden overreden dan dat er wat gebeurd op de crossbaan.

  Als iedereen zo bekrompen zou denken dan kunnen we onze kinderen beter opsluiten in een kooitje of niet.

  Verdiep je eerst eens ergens in of kom eens kijken, dan zul je zien dat je er naast zit.

 10. 10 Jaar dan ben je niet echt een klein kind meer Jantje, ik heb van 10 tot 18 ook op motorcrossen gezeten. Geheel vrijwillig omdat ik het geweldig vond, mijn ouders vonden het juist niet geweldig. Dit heeft ook niks met brommers te maken, alhoewel de meeste van de oude generatie echt wel al heel jong op een brommer hebben gereden.

  Wat voor type ben jij dan Jan, iemand die zijn kinderen gedwongen op voetbal doet omdat jij dat mooi vindt???

 11. kerkdorpeling

  Hierbij de feiten: de stalen hekken zijn geplaatst nadat een toeschouwer is verwond door een motor die uit de baan vloog. In die zin zijn ze dus bedoeld om het publiek te beschermen. Ik heb er zelf tientallen jaren gecrosst en de hekken zijn inderdaad voor de rijders levensgevaarlijk. Daarbij staat er maar een paar keer per jaar publiek langs de baan. Het middel is m.i. dus erger dan de kwaal. Dan liever palen en een dik touw.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven