Oranjeconcert te Ruurlo in Griekse stijl

RUURLO – Op tournee in 2012 in Nederland en België gaf Makis Seviloglou ook een concert in Ruurlo. Het publiek dat toen laaiend enthousiast was, zal blij verrast zijn dat hij weer naar Ruurlo komt. Deze Griekse componist, zanger en bouzoukispeler en zijn band behoren tot het beste dat Griekenland op dit moment op muzikaal gebied te bieden heeft. In zijn melodieuze en harmonieuze muziek vol typische Griekse ritmes klinkt melancholie door, maar ook een relativerende kijk op herkenbare levens- en liefdesperikelen.

Op 26 april in Ruurlo zult u zich in Griekenland wanen. Makis en zijn muziek brengen u in gedachten naar een zonnig terrasje op een eiland in de Egeïsche zee of een terrasje in Athene. Genietend van een glas wijn of een koud biertje, luistert u naar muziek die je meestal alleen in Griekenland hoort. De Kunstkring Ruurlo is er trots op om Makis weer te kunnen begroeten en een concert van hem aan het publiek te kunnen aanbieden. Het optreden wordt georganiseerd in samenwerking met de Oranjevereniging Ruurlo. ‘Parathiro Anichto'(Open Window) vraagt verdraagzaamheid van ongeoefende westerse oren, maar liefhebbers van het pure Griekse lied kunnen reikhalzend uitkijken naar het concert op 26 april. Zijn vorige tournees waren erg succesvol en tijdens het merendeel van de concerten in Nederland en België speelde Makis voor uitverkochte zalen. Verwacht wordt dat dit succes in 2014 overtroffen wordt, want de belangstelling is heel groot.

‘Open Window’ is een afwisselend programma met de mooiste Griekse traditionals; melancholisch en meeslepend, maar vaak ook swingend en vrolijk van toon. Deze traditionele liederen worden aangevuld met Makis’ eigen repertoire dat melodieus en harmonieus is en gecombineerd wordt met de zo typerende en spannende Griekse ritmes.

Neem daarbij zijn ontspannen en charismatische podiumpresentatie en u maakt een concert mee op wereldformaat; een absolute aanrader voor elke (wereld)muziekliefhebber en bij uitstek voor de liefhebber van Griekse muziek. Bezetting: Makis Seviloglou: zang, gitaar, composities. Diannis Danitsas: Klarinet, Dimitris Lappas: Gitaar, bouzouki, Giorgos Tzoukas: piano, Dimitris Kitsios: bas.

Laat u deze buitenkans om te genieten van originele Griekse muziek, gespeeld door echte Grieken, niet ontgaan. Het komt zelden voor dat een Griekse groep van wereldformaat naar Nederland komt. Laat staan dat Ruurlo op de agenda staat. Het wordt een heel gezellige en zeer sfeervolle avond, met het bekende glaasje oranjebitter ter gelegenheid van Koningsdag.

De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon. De voorverkoopkaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl, bij Groot Jebbink Bloemen, Dorpsstraat 57, Ruurlo en Everwennink, Leeuwerikstraat 4, Ruurlo. Voor zover er nog plaatsen vrij zijn, kunt u uw kaarten ook nog kopen op 26 april vanaf 19.30 uur aan de kassa in het Kulturhus.

Maar dan betaalt u € 20,-. Het concert begint om 20.30 uur in de grote zaal van het Kulturhus, Nieuwe weg 5 in Ruurlo. Meer informatie is te vinden op www.kunstkringruurlo.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven