Patricia Hoytink tweede CDA-wethouder

BORCULO – Als de coalitievorming naar verwachting verloopt, wordt Patricia Hoytink-Roubos de tweede wethouder van het CDA in Berkelland.  Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart is Patricia Hoytink-Roubos fractievoorzitter van het CDA. Hiervoor was ze als lijsttrekker de politiek leider in de verkiezingscampagne en debatten. De afgelopen vier jaar was ze raadslid voor het CDA.

Hoytink-Roubos volgt momenteel het derde jaar van de studie Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan Hogeschool Saxion in Enschede. Oorspronkelijk is ze A-verpleegkundige, na de geboorte van haar twee dochters heeft ze ervoor gekozen om een aantal jaren te stoppen met werken. Toen haar kinderen wat ouder waren is ze een paar jaar gaan werken bij het opleidingscentrum voor de rechterlijke organisatie, de SSR. Hoytink-Roubos heeft hierna, door haar verregaande belangstelling voor de veranderingen in de samenleving, besloten om haar energie volledig op haar politieke werk te richten.

Na de verkenningsronde met alle politieke partijen is er voor gekozen om de komende jaren met vier wethouders aan het werk te gaan, waarvan twee van het CDA. De totale omvang wordt met 0,5 fte verhoogt tot 3,3 fte, om zo o.a. de decentralisaties op het gebied van jeugd, werk en zorg bestuurlijk goed op te kunnen vangen. Deze extra capaciteit wordt over de drie beoogde coalitiepartijen verdeeld. Hierdoor valt het CDA naar rato van zetelverdeling 1,3 fte ten deel.

Eerder werd al duidelijk dat de huidige wethouder Leo Scharenborg, wethouder-kandidaat is voor het CDA. Als de ingezette coalitieonderhandelingen tussen CDA-D66-GB succesvol verlopen, zal Patricia Hoytink-Roubos parttime als tweede wethouder van deze partij aan de slag gaan voor de inwoners van Berkelland.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Patricia Hoytink tweede CDA-wethouder”

  1. Ik hoop dat deze C.D.A wethouder meer kennis van zaken heeft dan de huidige C.D.A.wethouder we hebben,iemand nodig die zakelijk is,en kennis van zaken heeft,(verkoop niet alle gemeenetelijke bezittingen,want berkelland is straks een lege gemeente ,hetzelfde als een landbouwer zonder grond , die kan n.l ook niet overleven.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven