Politieagenten jagen op ‘suffe’ Bullmastiff

BORCULO – Politie Berkelland is sinds vanmiddag op zoek naar een suffe Bullmastiff. De hond ontsnapte na een verdovingsactie in de buurt van de Burgemeester Bloemersstraat en de Hesserstraat. Een dierenarts schoot – op verzoek van de politie – een verdovingspijl in zijn lijf, de Bullmastiff wist te ontkomen. De politie wil graag weten waar de hond is. Heeft u hem gezien?, bel 0900-8844. Mogelijk was de hond te agressief om te vangen, vandaar de verdovingsactie.

Update zaterdag 26 april 20.00 uur:
Politie Berkelland laat weten dat de hond nog niet is gevonden. Hij moet dus nog ergens rondlopen in Borculo en omgeving. Maar het kan ook best zijn dat hij ergens suf ligt te rusten. Ziet u de hond?, bel meteen 0900-8844. Tot heden heeft de politie nog geen tips ontvangen.

Update zondagavond 27 april 18.15 uur:
De hond is weer terug bij zijn baasje. Hij is zelf teruggelopen naar de eigenaar. “Dit was meteen na het schieten”, aldus politie Berkelland. “Hij kwam dus thuis met een verdovingspijl in zijn lichaam. Volgens veel melders liep de hond al een lage tijd te zwerver door Borculo. Dit was achteraf niet het geval. Het dier kon elke keer gemakkelijk via een achtertuin in- en uitlopen.”

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Politieagenten jagen op ‘suffe’ Bullmastiff”

  1. Een “suffe” hond of is de hond suf geraakt door de verdovingsactie. Als de hond makkelijk te vangen zou zijn dan had de dierenarts zijn verdoving ook niet gebruikt lijkt mij.
    Een Bullmastiff is niet zozeer agressief, maar wat als hij dat wel gaat worden?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven