Slagers stellen deuren open voor publiek

RUURLO/EIBERGEN – ”Tijdens de Dag van de Slager die plaatsvindt op 10 april zijn onze ateliers geopend om onze kunsten te laten zien. Voor dag en dauw staan wij op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of makkelijke maaltijden te creëren”, aldus slager Wiljo Kuenen. Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2014 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.

Tijdens de Dag van de Slager zijn de ateliers niet, zoals gewoonlijk, alleen geopend om vlees te kopen maar zijn er ook de volgende activiteiten: Demonstratie uitbenen varken en rund, worst maken, brunch schotel maken, smaaktest, rollade maken en andere zaken.

Tijdens de Dag van de Slager bieden Kuenen en Boenders hun klanten en andere geïnteresseerden, een kijkje in hun atelier. Het doel van deze dag is om consumenten, van klein tot groot, de slager te laten (her)ontdekken. Het thema van de dag is ‘de kunst van de slager’. Want het slagersvak is Kunst met een hoofdletter K, denk maar aan de vele vleesspecialiteiten, vleeswaren uit eigen worstmakerij, maaltijden, hapjes en soepen gemaakt door de slager-traiteur.

Zowel Wiljo en Rolande Kuenen als ook Gerwin en Aleid Starink (Boenders)zijn met hun teams elke dag bezig met ‘lekker eten’. Beide Keurslagers maken zoveel mogelijk vleeswaren en worsten zelf, maar ook specialiteiten zoals kant & klare maaltijden en natuurlijk naegelholt, droge worsten en Grillworst.

De Keurslagers grijpen deze dag aan om het eerlijke verhaal omtrent vlees te vertellen en de herkomst en productieprocessen toe te lichten. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Wiljo en Gerwin organiseren een heuse Tour de Boer waarvoor u zich op die dag kunt inschrijven. Tijdens deze tour worden o.a de boerderijen bezocht waar de dieren worden gehouden. Tegen een kleine vergoeding gaat u op stap met de Keurslager Touringcar waarmee u gaat genieten van een volledig verzorgde middag/avond.

”Kom gerust eens kijken in ons atelier, het is geopend van 14.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven