Tolhutterweg: Politie pakt hardrijders

RUURLO – De politie heeft woensdagochtend 23 april op de Tolhutterweg een snelheidscontrole naar aanleiding van klachten van aanwonenden. Elf bestuurders werden bekeurd. De politie had klachten gekregen over het racegedrag op deze 60 km weg. Een agent met videomotor hield vanmorgen in de ochtendspits een snelheidscontrole. Elf bestuurders reden te hard en de hoogst gemeten snelheid was 104 km.

Deze overtreding werd begaan door ene beginnend bestuurder. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij krijgt automatisch één strafpunt. Wanneer een beginnend bestuurder binnen 5 jaar drie strafpunten krijgt en veroordeeld wordt, moet hij zijn rijbewijs inleveren.

De politie meldt dit aan het Centraal bureau Rijvaardigheidsbewijzen en dan volgt een onderzoek naar de rijvaardigheid. Dit kan ertoe leiden, dat de betrokken bestuurder zijn rijbewijs definitief kwijt raakt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven