Verwaarloosde pony’s in beslag genomen

EIBERGEN – De dierenpolitie heeft dinsdagmiddag aan de Lintveldseweg meerdere pony’s in beslag genomen. ”De dieren waren erg verwaarloosd en kregen niet de nodige zorg”, aldus wijkagent Geertjan Sloots. Veel mensen tipten NUB over het voorval. Of de eigenaar een proces-verbaal krijgt is onbekend.

Update politie Berkelland:
Op dinsdag 1 april heeft de dierenpolitie in het buitengebied van Eibergen zes zwaar verwaarloosde pony’s in beslag genomen. De dieren zijn op een ander adres ondergebracht en tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie kreeg via de dierenbescherming een melding, dat er in een wei bij een woning in het buitengebied een aantal sterk vermagerde paarden en pony’s stond. De dierenpolitie stelde een onderzoek in en vooral een zestal pony’s was er slecht aan toe. Eén van de dieren zakte tijdens het onderzoek door de dierenarts zelfs door zijn hoeven. Ook de huisvesting van de dieren was slecht en op het erf werden diverse kadavers van dode kippen en ratten aangetroffen.

Besloten werd bestuursdwang toe te passen. De dieren zijn naar een opvangadres elders in het land gebracht en worden weer ‘opgelapt’. De huisvesting moet worden aangepast en voor de achtergebleven dieren wordt een voedingsadvies gegeven, dat moet worden opgevolgd.

Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij deze procedure wordt altijd na enige tijd een controle gehouden om te kijken hoe het met de achtergebleven dieren gaat en of de adviezen zijn opgevolgd.

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Verwaarloosde pony’s in beslag genomen”

 1. ik ben er langs gereden, zag hoe de politie omging met de dieren erger kan gewoon niet, 1 pony werd meerdere keren naar de grond toe getrokken en de pony’s zagen er niet slecht uit. er lag ook genoeg hooi en er stonden bakken met water. laten ze eens boeven gaan vangen!

 2. Werd tijd ook, heb me al jaren geërgerd aan die toestand daar.
  ‘szomers stonden ze in de bakkend hete zon zonder water op een stukje grond vol onkruid en geen gras.
  Verbaasd me nog dat het zo lang heeft geduurd

 3. Ik ken de eigenaar goed en de mensen die hier over praten zijn niet goed bij hun hoofd.. de dieren zijn onterrecht meegenomen omdat er stenen in de weide lagen en omdat het hooi van de boer van wie hij het koopt van slechte kwaliteit zou zijn.. De eigenaar stond elke morgen om 5 uur op om de dieren te verzorgen. Dus daar kan niks over gezegd worden want ze kregen gewoon water brokken en hooi. De eigenaar heeft eergister een waarschuwing gehad dat hij de stenen binnen een maand weg moest halen. En dat ze na die maand terug zouden komen om te kijken. Maar toen de eigenaar een dag erna weg was hebben ze zomaar de dieren meegenomen.. Dus wat ze hebben gedaan mag helemaal niet en ik vind bij deze dat hij er werk van moet maken!!!!

 4. het ligt weer aan de politie Anja? We moeten de zaken niet omdraaien hé. Goed dat er wordt opgetreden.

 5. De politie is alleen maar goed in staan met een kopje koffie, en met 15 man staan praten bij een groepje andere agenten.. deze man zal wel ergens in de 60/70 zijn en heeft altijd nog hard voor die dieren gewerkt… Hooi , water alles is aanwezig daar… Je ziet hem elke dag in de wei lopen bij die paarden … ZEER TRIEST.

 6. Maarten dit was inderdaad een onzinnige actie en hoe de politie ermee is gegaan verdient totaal geen lof ik heb dit van meerdere getuigen gehoord. Wij zijn vrijdag nog langs deze weilanden gefietst en de pony’s werden geborsteld op dat moment en er lag genoeg hooi. De pony’s en het paard wat er liep zagen er totaal niet slecht uit dan weet ik ze slechter te staan. Dit is een actie van een paar buurtbewoners te zielig voor woorden en vooral dat de politie erin mee gaat

 7. Het ligt inderdaad aan de politie maarten, ik woon toevallig in de buurt en heb nog nooit een paard of pony daar in de wei zien liggen die niet meer overeind kon komen, of erg vermagerde pony’s. en er ligt altijd meer als genoeg te eten voor de dieren. 1 pony was wel aan de dunne kant maar dan moet je je er ook even bij bedenken dat die pony al in de 20 jaar is, dat ligt dan gewoon aan de ouderdom. Laten ze die mensen eens pakken die dieren mishandelen/dood slaan. doen ze eens wat nuttigs!!!!

 8. fijn dat er ook nog fatsoenlijke mensen rond lopen op deze aarde!! Sommige mensen zijn gewoon van die sensatiezoekers die zelf geen leven hebben.

 9. Ik ken de bewoners persoonlijk.
  En ik weet ook dat de paarden goed worden verzorgd.
  Ik vind het achterlijk hoe de paarden af zijn genomen.
  Dat noem ik pas dierenmishandeling.

 10. Pardon?
  Ik ken deze mensen persoonlijk. 1 paard was in de 20 vind je het gek dat hij vermagerd was.
  Ze kregen verdoende eten/water.
  Ze verzorgde de paarden elke dag.
  Tijdens het bezoek van de politie meosten de paarden meteen mee gnomen en hoe.
  ze trokken de paarden aan de grond .
  Dat noem ik pas dierenmishandeling.
  Vind het zielig voor de bewoners dat de paarden in beslag genomen zijn.
  De paarden betekende veel voor de bewoners.
  Ik vind dit een zielige streek van de buren:)
  Ze hadden het moeten filmen toen de paarden werden opgehaald.
  Dan waren ze nog lang niet klaar geweest.

 11. hoi ook ik heb de dieren gezien,

  het verbaasd mij dat de dieren daar niet eerder weg zijn gehaald. goed dat er een dierenpolitie is. Zou het niet kunnen dat de gezondere dieren gewoon in het weiland stonden en dat de verwaarloosde dieren in een donker schuurtje stonden?

  een verhaal heeft altijd twee kanten, ken je die niet, dan kun je geen oordeel geven.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven