Buurt hekelt zwerfglas rondom glasbak

EIBERGEN – Ingezonden tekst en foto’s door Ronald Rietbroek: ”Gisteren en vandaag is de Firma BWaste (verantwoordelijk voor de leging van de glascontainers in Berkelland) bezig geweest met reparaties aan de glascontainer aan de Beukenlaan/Acaciastraat te Eibergen. Vanmiddag ontdekte ik dat er erg veel zwerfglas weer op straat lag, maar nu stak er ook een stuk metaal uit de grondplaat van de glascontainer. Beide zaken zijn gevaarlijk en ongewenst.. op deze plek is de doorloop/oversteekplaats van schoolkinderen die van en naar de basisschool de Driesprong gaan.

Denkt u eens in wat er gebeurd als een of meerdere kinderen zouden struikelen en met de handjes, knietjes en misschien zelfs wel het gezichtje in het veel aanwezige glas zouden vallen. Nu is de situatie nog ernstiger geworden door de metalen pen ( lasstaaf) die uit de vloerdeksel steekt. Het leed is niet te overzien als dit een kind zou schaden!

Ben vanmiddag  in contact getreden met de gemeente, de dame aan de telefoon vertelde mij dat zij de klacht zou doorgeven en zou er met voorrang naar gekeken worden. Ik ga er niet vanuit dat dit vandaag nog gaat gebeuren, hetgeen betekend dat de gevaarlijke situatie voorlopig onopgelost blijft. Al jaren zijn wij, een aantal buurtbewoners en ikzelf in de weer om de gewraakte glascontainer te laten verwijderen. De hoeveelheid zwerfglas is ongelooflijk, wat weer andere ellende met zich meebrengt, u wilt niet weten hoe vaak onze hond met bebloede voeten thuiskwam door het alom aanwezig glas.

Ontelbare malen heb ik contact gehad met de gemeente en hen de problemen uitgelegd. Steevast werd mij meegedeeld dat er naar gekeken zou worden, waarna er soms een medewerker van de gemeente langskwam en de boel wat ging vegen. Dus een moment opname maken voor het gezicht.  Zo ook de mensen die grote stukken glas naast de container zetten. Dat dit niet geoorloofd is weten zij maar al te goed, want het neerzetten van grote delen glas gebeurd alleen s’avonds laat als het donker is.

Zojuist heb ik ook nog even gebeld met de firma BWaste, maar die trekken om 17.00 stipt de telefoonkabel uit de muur. Dat er nu eindelijk iets moet gebeurden is ons allemaal wel duidelijk.. alleen de gemeente moet dit nog weten!”

[nggallery id=4725]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Buurt hekelt zwerfglas rondom glasbak”

 1. Die pin moet inderdaad weg, maar voor de rest een storm in een glas water! Zeg gewoon dat je liever hebt dat de glasbak bij iemand anders voor de deur staat .

 2. eibergenaar

  zie weinig glas liggen????????????? alleen wat andere rommel!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. weet waar dat is ligt idd vaak glas. geloof best dat dat irritatie geeft. misschien wil ruud hem wel voor de deur hebben lol.

 4. Bij alle glascontainer ligt glas. Helaas. Bij het leeg maken en het er in gooien moeten ze daar inderdaad beter op letten. Maar daarom kunnen natuurlijk niet alle glascontainers weg worden gehaald.

 5. Ooit eens gehoord, dat schuttingen om glasbakken erg veel helpt. Maar er hoeft helemaal geen glas te liggen bij een glasbak, mensen moeten niet alle rotzooi ernaast zetten. Heb je glas, wat er niet inpast, gewoon in de container. Zodat (bij de supermarkten in Neede) de hang jeugd er niet mee aan de wandel kan en overal neer dondert. Tevens is het overdreven van die pin, want die voel je amper, keer cm hoog uit de grond. Als je erop stapt, voel je een klein deukje in je voetzool en over struikelen is ook erg kunstig. Gewoon goed uit je doppen kijken!! Erger me eerder dood aan de scheve tegels binnen onze gemeente.

 6. het enige waar ik benieuwd naar ben is de oplossing!
  voor zover ik kan beoordelen van uit de foto’s hebben we klaarblijkelijk te maken met een beroeps klager.
  misschien is het een idee als je zulke dingen tegen wilt gaan om er bij te blijven staan en het afval aanneemt van de mensen zodat je het zelf kan weggooien zonder de kooien.

 7. Een dikke plus voor de gemeente voor het adequaat reageren..
  Dikke min voor de minder socialen onder ons!

 8. Ben er vanmiddag langs gekomen en daar was een man van bwaste keurig de container aan het wassen en de troep en glas aan het opruimen gazon door meneer van bwaste klasse

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven