Eibergse begraafplaats krijgt pluk-tuinen

EIBERGEN – Verse bloemen plukken voor je geliefde overledene… Dat kan binnenkort op de algemene begraafplaats aan de Haaksbergseweg (N18) in Eibergen. Hovenier René Reesink uit Neede (die het onderhoud op de begraafplaats op zich neemt) kwam met het plan om diverse pluktuinen aan te leggen. ”Het idee is omarmd door de gemeente Berkelland. Op de begraafplaats in Eibergen is dit nu een soort van proef en we kijken naar de ervaringen ermee of we dit ook gaan of kunnen invoeren op andere begraafplaatsen”, aldus woordvoerster Henny Roos. Één pluktuin is recent aangeplant. Er staan voornamelijk bloeiende vaste planten in: Lavendel, Scabiosa, venkel, Skimmia en lelies. Op een andere plek is een plukveld in de maak (zie foto). Reesink: ”Mensen hoeven zich niet te schamen, ze mogen gewoon de bloemen eraf halen en er een bosje bloemen van maken. Vooral voor kinderen is dit leuk. Er worden nog bordjes geplaatst om mensen te stimuleren.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4717]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Eibergse begraafplaats krijgt pluk-tuinen”

  1. berkellander

    Leuk voor onze berkellandse ondernemers,gratis bloemen uit Eibergen,gratis courgettes uit Borculo,gratis appels uit Neede.Kunnen we binnenkort ook een gratis paspoort ophalen,moet dan toch ook mogelijk zijn.

  2. Spieker jozuf

    Goed idee René het. scheeld ons in de portemonnee
    Ik ben blij dat het in EIbergen een proef is. Komen er ook daliha,s? Onze lievelings bloemen . Sucses gewenst. Groetjes spieker jozef.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven