Haarlo wordt omgedoopt tot kunstdorp

HAARLO – In het Kulturhus en de PKN-kerk de Kluntjespot worden binnenkort veelzeggende schilderijen en fascinerende objecten van hout, (edel)metaal en klei tentoongesteld. Aan deze voor de tweede keer georganiseerde manifestatie doen acht Achterhoekse kunstenaars mee. Bovendien heeft de Haarlose schooljeugd zich creatief uitgeleefd op het thema ‘stemmingen’ en ook hun werk is er te zien. Net als vorig jaar wordt de kunsthappening georganiseerd door Derk Havikhorst, Ton Reukers en Ida Roekevisch, die een aantal gastexposanten hebben uitgenodigd. Jaap Bakker uit Geesteren – heeft zijn wortels in het onderwijs. Door de Voortgezette Studie Handvaardigheid in Den Haag en Hengelo voelt hij zich tot veel disciplines aangetrokken en noemt zijn werk daarom ‘keramagiek’. Hij combineert keramiek zodanig met andere materialen, dat de werkelijkheid wordt gemanipuleerd en er magie ontstaat.

Robert Leverington uit Aalten – begon na zijn MTS-opleiding in Hilversum als smid en leeft zich uit op een breed werkterrein: van functioneel constructiewerk zoals hekken, deurbeslag en speciale gereedschappen tot uitdagend siersmeedwerk, zoals wind- en zonnewijzers, siertralies, tuinornamenten en metalen speelgoed. Albert Ziëck uit Renkum – schildert in een robuuste stijl, zonder zich beperkingen op te leggen en zonder besef van plaats en tijd. Als restaurateur en reclameschilder heeft hij zijn sporen verdiend. Daarnaast creëerde hij eigenhandig een opmerkelijk atelier annex galerie in Jugendstil, waar hij regelmatig workshops intuïtief schilderen geeft.

Josien Zeelenberg-van der Weide uit Enschede – is aan de Vakschool in Schoonhoven opgeleid als goudsmid, gevolgd door een jaar ‘design’. Ze werkt in haar atelier ‘Silver Moon’ in opdracht en maakt vrij werk met de natuur als grote inspiratiebron. Haar werk straalt eenvoud uit, waarbij de mix van ruw en glad symbool staat voor het leven.

Dolf Bierhuizen uit Borculo – is in 2002 met beeldhouwen begonnen. Toen hij bij Geert Lebbing de cursus Vormgeven in Hout volgde raakte hij verknocht aan dit materiaal. Sinds 2008 is hij aangesloten bij het Beeldhouwerscollectie Doetinchem en heeft, samen met zijn vrouw, die sculpturen in keramiek maakt, de beeldentuin ‘AJ & LW Bier’. Derk Havikhorst uit Haarlo – is ambachtsman en kunstenaar. Als houtbewerker maakt hij in het dagelijks leven modellen voor de polyesterindustrie, meubelen en trappen. In zijn vrije tijd is hij houtartiest en hoeft hij zich niet aan tekeningen te houden. Dan creëert hij met grote passie verrassende vormen, waarbij zijn handen gehoorzaam zijn aan zijn hersenen.

Ton Reukers uit Borculo – volgde na de A.K.I. in Enschede aanverwante kunst-opleidingen en werkt in de avonduren als docent tekenen/schilderen. Zijn werk is veelzijdig; momenteel maakt hij veel stillevens in gemengde techniek. Door kleuren en vormen en een mix van figuratief en abstract ontstaan suggestieve spanningsvelden.

Ida Roekevisch uit Haarlo – is coloriste pur sang. Schilderen is haar manier om idealistische boodschappen, die getuigen van groot respect voor alles wat leeft, uit te dragen. Bij elk werk hoort een onlosmakelijke tekst, waarmee kijkers op het spoor worden gezet van haar emoties en gedachten. ‘Leven en Welzijn’ is dit keer het centrale thema.

Openingstijden: Hemelvaartdag (donderdag 29 mei): 10.00 – 17.00 uur. Vrijdag 30 en zaterdag 31 mei: 12.00 tot 17.00 uur. Lokatie: Wolinkweg in Haarlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven