Meubilair in Oudestraat wordt gepimpt!

NEEDE – Het straatmeubilair in de Oudestraat krijgt een nieuw kleurtje. Het ‘Mythe blauw’ (waterschapsgroen) wordt binnenkort antraciet. BerkelGroen is nu het meubilair aan het verwijderen (zie foto’s). “We brengen het naar Nijha in Lochem. De onderdelen worden opnieuw gepoedercoat. Daarna wordt het teruggeplaatst.” Links en rechts komen er nog meer aanpassingen in de straat. De prullenbakken worden vervangen en de leiconstructie rondom de bomen verdwijnt. De gemeente Berkelland is de laatste tijd druk bezig om de kern van Neede te verfraaien. Nieuwe pleinen, herinrichting Nieuwstraat en Oudestraat, en diverse objecten zoals de bakspieker op het Vlearmoesplein en het ‘labyrint’ voor de kerk. Lansink wegenbouw is bezig met de laatste loodjes. Volgende week moet het straatwerk grotendeels klaar zijn. Dan kunnen de inwoners genieten van een prachtig dorp!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4730]

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Meubilair in Oudestraat wordt gepimpt!”

 1. allemaal heel mooi.maar het belangrijkste zijn toch de winkels.zolang die erniet zijn word het nooit meer wat met de oudestraat

 2. Misschien handig dat ze de oudestraat ook opnieuw gaat straten aangezien je er niet fatsoenlijk kunt fietsen of met een rolstoel of scootmobiel doorkunt. stoepen zijn dramatisch waardoor je verplicht op straat moet met een rolstoel.

 3. Misschien moeten de huurprijzen van de winkels eens naar beneden zodat het wat makkelijker wordt een leeg pand opnieuw te verhuren!

 4. marian van delft

  jammer van de mooie aqua kleur! zo saaaaaai anthraciet, wie heeft dit bedacht???

 5. Misschien is het dan ook handig dat het dan auto vrij word want er zijn genoeg parkeerplaatsen behalve voor invaliden met een parkeerschijf dan kunnen fietser en wandelaars er normaal lopen

 6. Gaat de goede kant op, maar we zijn er nog lang niet.
  Nu moet er (zoals anderen hier al aangaven) nog wat gedaan worden aan de leegstand.

 7. op een erf mag je overal fietsen, rolstoelen of scootmobielen volgens mijn rij-instructeur. Op een erf zijn geen stoepen.

 8. Alles goed en wel, maar doe dan ook eens wat aan het parkeren op de Borculoseweg vanaf de kruising met de Oudestraat tot bij schilder Hondelink. Ik zou zeggen, maak één zijde een parkeerverbod.

 9. de beste stuurlui staan aan de kant.
  iedereen werkt hard om NEEDE leefbaar te maken.
  alle plaatsen kampen met leeg stand.
  Steek de handen uit de mouwen en stop met mopperen

 10. bert beter gezegd, maak dat gebied inclusief oudestraat auto vrij, er word er te hard gereden en je kunt in de oudestraat niet fatsoenlijk lopen. Gewoon kappen met die bussen daar langs, want die kunnen mooi via Borculoseweg rondweg weg en dat maakt amper tijdsverschil.

 11. Het wordt prachtig
  en wie hier schrijft autovrij snapt er niks van want de winkeliers hebben tijdens de werkzaam heden minder omzet gehaald maar dat hebben ze er voor over voor een mooi opgeknapt dorp en voor 3 panden komt een nieuwe bestemming andre koks een broodjes zaak en een dienstverlening dus hou de verbouwingen in de gaten ipv alleen maar negatief te doen

 12. bewoner nieuwstraat

  Jammer dat de bomen niet herplaatst worden .Het eerste ontwerp van de Nieuwstraat liet een mooi aantal bomen zien.Een lust voor het oog maar nu de straat af is zie je nog geen boompje staan en is het plan aangepast.Dus wél nieuwe bomen waar de oude nog prachtig waren en de Nieuwstraat moet het met deze racebaan doen .Jammer ,wij hadden ze graag over willen nemen !

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven