Pigpop Beltrum dit jaar voor jong en oud

VOOR-BELTRUM – ”De eerste editie herinneren we ons nog allemaal als de dag van gisteren. Zon, zon, zon en een graadje of …28?! En nu staat de vierde editie alweer voor de deur. Met weer nieuwe onderdelen. Wat dacht u van een bingo voor ouderen? En vogelschieten voor de jeugd, in samenwerking met de Schutterij Wannahaves? Kortom, het wordt weer een groot feest voor écht iedereen”, zegt Sander Esselink.

Biggenparadijs, Pigs On Stage, sport (volleybal en voetbal) en muziek, het zijn vertrouwde onderdelen geworden van PIGPOP. Het Biggenparadijs zal als vanouds weer worden verzorgd door ’t Belhameltje. Ook is er een vorm van kindertheater zijn voor de jongste bezoekers. Het festivalterrein dit jaar bestaat uit maar liefst drie tenten. Zo zal er ’s avonds een ‘DJ-tent’ zijn waar gerenommeerde DJ’s er voor zullen gaan zorgen dat daar het dak er af gaat! Maar overdag zal er in één van de drie tenten onder andere eerst nog een Bingo plaatsvinden. Deze Bingo wordt georganiseerd in samenwerking met de Vrienden van Hassinkhof en is bedoeld voor de ‘oudere’ inwoners van Beltrum, Voor-Beltrum en omstreken. “PIGPOP, voor elk wat wils…” is dus niet voor niets de slogan. De organisatie is dan ook blij dat ze ook het vogelschieten voor de jeugd van Beltrum, in samenwerking met de Wannehaves, een plek heeft kunnen bieden op het festival. Zo wordt PIGPOP echt een festival voor iedereen.

Dit blijkt ook uit het feit dat men er in is geslaagd om een door 3FM genomineerde band heeft weten te boeken voor PIGPOP. De band Town of Saints zal, vlak na hun Duitse tour, Beltrum aan doen en op PIGPOP van zich laten horen. In maart nog werden ze door 3FM genomineerd als Serious Talent. Andere bands die optreden zijn onder meer Complete, De Stokers, de CCR tibute band en Groningse garagerockers The Black Cult. En wat te denken van de speciale DJ-tent, het ‘Danspaleis’?

Waar onder meer DJ Kay Heezen achter de draaitafel zal staan. En de Achterhoekse boerenrockformatie Vol Gas zal er als afsluiter voor zorgen dat PIGPOP knallend wordt afgesloten. Het eendaagse festival vindt plaats op zaterdag 24 mei op het terrein van café Halfweg in Voor-Beltrum. Overdag is de toegang geheel gratis en ’s avonds betaalt de bezoeker slechts €10,- aan de kassa. En in de voorverkoop kosten de kaarten €8,-.

Ook zijn de toegangsbewijzen via de website online te bestellen. Voor meer informatie: www.pigpop.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven