Belangstelling voor nieuwbouw erg groot

Door Redactie op 18-06-2014

BORCULO – Wooncorporatie ProWonen bouwt 22 gezinswoningen aan de Prinses Margrietstraat en acht gezinswoningen aan de Prinses Irenestraat. Op 17 juni werd de inloopbijeenkomst voor deze nieuwbouwwoningen in wijk de Koppel in Borculo gehouden. Klantadviseur Caroline Evers: “De opkomst was erg goed. We zien dat de wijk in trek is, bij jong en oud. Niet raar, want er is al zo veel verbeterd in de wijk. En ook worden steeds meer activiteiten in de wijk georganiseerd, de bewoners zijn hierover heel enthousiast.” Meer informatie over deze wijk en de nieuwbouwwoningen staat op www.prowonen.nl/dekoppel. Belangstellenden voor deze woningen staan ingeschreven als woningzoekende op www.thuisindeachterhoek.nl. Reageren op een van de woningen kan op deze website van 20 juni 12.00 uur tot 27 juni 12.00 uur. De huurprijs van de woningen ligt tussen de € 641,- en € 699,-. Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen start in oktober met bouwen. De verwachte oplevering is oktober 2015.

 

Reacties

wat een belachelijke huur prijzen staat in de laaste folder van prowonen dat ze steeds vaker mensen krijgen die de huur niet kunnen betalen nee dan bouwen zulke dure huizen laat ze eerst eens woningen opknappen die er aan toe zijn keuken ouder dan 25 jaar tocht en ga zo maar door maar dan krijg je steen vast te horen we kunnen niet over al rekening mee houden PROWONEN waar blijven die betaalbare woningen ?????

henk | 18-06-14 | 21:49

het toverwoord bij prowonen is huur subsidie!! maar ze houden geen rekening mee dat je tegenwoordig wel heel weinig mag verdienen om huursubsidie te krijgen. Als je te veel verdiend kom je niet eens in aanmerking voor een huurwoning. En die er tussen in die net te veel verdienen voor huursubsidie en net te veel voor een huurwoning, niet de zekerheid hebben om te kopen, ja die vallen helemaal tussen het wal en het schip, Luxe zoals een auto wordt met deze huren zeker onbetaalbaar, want het blijft niet alleen bij de huur. Eerder in de koppel was je voor goed 800 euro klaar met al je vaste lasten (excl. eten en drinken) en hield je tenminste nog iets over, maar met zulke prijzen red je dat niet meer. Mensen worden tegenwoordig gewoon kaalgeplukt en dan vinden ze het ook nog gek dat mensen de hand op de knip houden. Mensen moeten werken om de vaste lasten te betalen, maar er moet ook geleefd worden, maar dat word door deze prijzen totaal onmogelijk gemaakt. Vraag me af, of nieuwe huurders wel eens beseffen dat zij naast de huur ook vaste lasten moeten betalen, zoals gas, licht, water, verzekering eventueel autobelasting, gemeentelijke belasting, diverse verzekeringen, eventueel dagopvang voor de kinderen, waterschap belasting etc etc… De huren tegenwoordig slaan nergens meer op, 699 reken dat eens om naar guldens, o dat mag niet meer, maar doe het maar eens, wel raar 699, zeg maar gewoon 700 euro, want die ene euro doet het goedkoper lijken voor de mens, maar 699 is niet schrikken in guldens f 1540.39 en 641 euro is f 1412.58 en dat per maand!!! (f 18.484,68 of f 16.950,96 per jaar), omrekenen mag niet meer zeggen ze, maar aan deze prijzen is niets meer sociaal aan. De andere optie is kopen, maar daar komen ook veel mensen niet eens voor in aanmerking, zelfs de mensen die net te veel verdienen voor een sociale huurwoning. Als Prowonen echt voor de mensen zijn, dan bouw huizen die wel betaalbaar zijn en zo dat mensen weer kunnen leven en financieel weer ruimte voor ontspanning en een beetje luxe zoals een auto hebben, vaak is dit wel erg handig voor woon en werkverkeer, maar ja ze hebben toch liever mensen die geen werk hebben en huursubsidie krijgen ipv alleen maar werken werken en nog eens werken, om alleen maar de huur te kunnen betalen en de vaste lasten.

Berkelramp | 19-06-14 | 01:44

Helemaal eens met Berkelramp

een opa | 19-06-14 | 10:01

Wij wonen ook in een woning van Pro wonen,deze woning kosten nu ook al bijna 600. euro in de maand deze zijn gebouwd kort na de oorlog kostprijs van de woning toen 3000 euro nu. deze huizen zijn aan renovatie toe maar worden stelzig matig op gelapt om zo de waarde van de woning voor de huur prijs op pijl te houden.Hier wonen ook trouwe huurders. maar in deze wijken gaan ze niet meer renoveren hier wordt het afschot van alle huurders uit andere plaatsen in geplaatst dus niet meer in de woningen inversteren en ook maar niet meer in de woonwijk.
Deze woningen zijn voor het rest afval.

bezorgde Berkellander | 19-06-14 | 13:30

ook nieuwbouw in eibergen zijn niet te betalen en ook daar vol op aanwijzingen na huursub .waarom worden er zo weinig gezins woningen gebouw in berkelland klagen ze over leeg loop bouwen ze de een na de ander door leefwoningen ik snap er niks meer van

henk | 20-06-14 | 14:32

Er gaat in nederland per jaar 2,7 miljard naar huursubsidie ( voor inkomens tot 33 614 euro per jaar)
http://www.rijksbegroting.nl/2012/voorbereiding/begroting,kst160353_8.html

de hypotheekrenteaftrek kost 15 miljard per jaar
http://www.eur.nl/nieuws/dekwestie/archief/2010/kwestie_2010_15/

Dat is samen 17,7 miljard per jaar
De totale inkomstenbelastingen voor nederland zijn 45,3 miljard
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/miljoenennota-en-rijksbegroting/huishoudboekje-van-nederland

meer dan 30% van de inkomstenbelasting gaat dus terug naar de mensen via hypotheekrenteaftrek en huursubsidie.

Met de afschaffing van de huursubsidie en hypotheekrenteaftrek zou je dus een stuk meer loon kunnen ontvangen.
Het gevolg is dat zonder huursubsidie er weer betaalbare woningen komen. in Nederland zijn de huren zo hoog door de huursubsidie, hetzelfde geld voor de koopwoningen dankzij de hypotheekrenteaftrek..
Het is namelijk niet toevallig dat de hoogste huur op 699 komt te liggen, dit is namelijk de grens voor de huursubsidie.
Ik heb een vermoeden dat als de huursubsidie tot 599 was gegaan, dat deze 599 dan de duurste huur zou zijn, en daarom moeten al deze toeslagen weg ( kan je ook de ambtenaren die dit verzorgen eruit doen, weer een extra bezuiniging).

@henk | 18-06-14 | 21:49
Omdat elk bedrijf liever vermogende klanten heeft dan mensen die net rond kunnen komen, dan moet je namelijk altijd maar hopen dat je het geld krijgt.

@henk | 20-06-14 | 14:32
nieuwbouw in Eibergen valt landelijk wel mee qua prijzen, deze link laat dat zien ( dit zijn prijzen per m2 onder een huis, niet op het volledige kavel waar ook een tuin bij zit).

Jeroen | 20-06-14 | 17:00

zinloze info!!!!!

henk | 20-06-14 | 22:46

Mijn mening is dat een discussie over dit onderwerp helemaal niet verkeerd is.Wel is het zodat het hele verhaal verteld moet worden van beide kanten. Prijzen zijn inderdaad scherp maar merendeels van de bevolking minimaal 1 x op vakantie gaat per jaar(sommige mensen vaker) en wij voor onze kinderen een step kopen van 130 euro!!!! omdat de rest dat ook heeft,
een i-pad of i-pod kopen(honderde euro’s) voor het hele gezin en ga zo maar door
moet een ieder zich afvragen of hij wel correct bezig is. Over mensen die het kunnen betalen en een koophuis hebben valt niks te zeggen.Ook over mensen die helemaal niks hebben zeg ik:prijs is te hoog maar negen van de 10 keer klagen mensen die het wel kunnen betalen maar luxe voortrekken voor de belangrijke zaken zoals huis en haard!!
Als ik iets wil kopen is het sparen of het gaat gewoon niet.
Mits je ver weg werkt is een auto een pure luxe. menig mensen rijdt met een auto(alleen)naar zijn werk in lochem,ruurlo of neede.
Carpoolen,fiets ,openbaar vervoer zijn opties

Borculo'er | 21-06-14 | 13:24

puinhoop dat prowonen.je kunt er geen kant mee op.iedereen krijgt bij een dienstverband bij prowonen een handboek.dat moeten ze instuderen en niet van het pad afwijken hoor..je kunt er echt geen kant mee op.hun veroorzaken problemen maar het slachtoffer helpen ho maar.dus bij deze een heel heel steenkoude douche voor prowonen.ze gaan schandalig met hun klanten om bah.

piet | 21-06-14 | 13:50

het gaat me er niet om hoe vaak iemand wel of niet op vakantie gaat maakt me geen reet uit of iemand een ipad heeft of niet !!!! het gaat er om dat je bij prowonen dat je voor een woning die ruim 45 jaar is bad kamer heef van nog geen 2,5 vierkante meter heeft een keuken blok die uit je jaren 80 kom dat je elk jaar een huurs verhoging krijgt verven buiten kant hier en daar een tipje en dan ook nog eens een ander kleur ik vind dat als je zulke dure woningen gaat bouwen in een gebied waar de mensen weg trekt kijk dan eerst na je bestaande bouw en knap die goed en mooi op !!!!!!!en ja ik ben huurder uit borculo

henk | 22-06-14 | 00:01

@henk
je hebt helemaal gelijk.niks aan toetevoegen.en de woningen in neede die ze toendertijd voor een symbolisch bedrag hebben over genomen van de gemeente neede.bakken met geld hebben ze aan de huur verdiend,maar erwat insteken ho maar.en ook het toverwoord huursubsidie helemaal juist.sommige mensen van prowonen weten helemaal niet waar ze over praten.kan erwel een boek overschrijven.kan ook wel namen noemen maar dat wil ik die mensen niet aandoen

piet | 22-06-14 | 11:29

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

SJO UNO’21 JO7 groeit hard
BORCULO - Iets meer dan een maand zit SJO UNO'21 op de hoofdlocatie van Sportpark de Wildbaan in Borculo. Dit sportpark heeft afgelopen zomer een war......
Lees verder »

Hollandse Avond voor Oekraïners in Berkelland
BERKELLAND - Na een aantal maanden opbouw van de Berkellandse opvanglocaties voor ontheemden uit Oekraïne, was het tijd voor een vrolijke Hollandse A......
Lees verder »

Landelijke straatcompetitie klootschieten gestart
BERKELLAND - Op 25 september was de start van de Landelijke straat competitie klootschieten. De Huier in Geesteren (Ov) was de eerste gastheer dit ja......
Lees verder »

Kinderboeken en pompoenen in De Kruidenhof
EIBERGEN - Kruidenhof te Mallum in Eibergen heeft dit seizoen nog twee activiteiten op het programma staan voor kinderen. In samenwerking met boekhan......
Lees verder »

Klezmer-trio ‘C tot de Derde’ in Borculose synagoge
BORCULO - Klezmermuziek in zijn puurste vorm: joodse feestmuziek! Dat maakt het vermaarde klezmertrio C tot de Derde in een muziekstijl die voortdure......
Lees verder »

Leren programmeren met Scratch! in het BIEBlab
BERKELLAND – Op woensdag 5 (Ruurlo) en woensdag 12 oktober (Borculo) kun je in het BIEBlab leren programmeren met Scratch. In beide vestigingen begint......
Lees verder »

Hond en baas zwemmen in Ruurlo
RUURLO - Ook dit jaar zal het zwemseizoen bij Zwembad De Meene in Ruurlo weer traditioneel afgesloten worden met het “Baas & Hond zwemmen”. M......
Lees verder »

Startersevent Berkelland & Lochem
BERKELLAND - Er komt veel op je af als je een bedrijf wilt starten of pas gestart bent. Als starter ben je op zoek naar allerlei relevante informatie......
Lees verder »

Opfris workshopmiddag valpreventie
EIBERGEN - Dinsdag 25 oktober organiseert de Sport Federatie Berkelland (SFB) een opfris workshopmiddag in het teken van de valpreventie. Deze middag......
Lees verder »

Inschrijving OVM-DEOLOOP geopend
BERKELLAND - Op zaterdag 17 december 2022 staat de 41e editie van de OVM-DEO loop gepland. De routes voeren grotendeels over onverhard terrein rondom......
Lees verder »

Oktober bomvol mooie films bij CINEbieb
BERKELLAND – De bladeren beginnen weer te vallen, het weer wordt wat slechter. Tijd om heerlijk ’s avonds te genieten van prachtige films. Ook in okt......
Lees verder »

Ondanks de regen kijkt Schutterij Geesteren terug op geslaagd feest
GEESTEREN - Het was een grijs, grauw en regenachtig weekend. Toch kijken de heren van de Geesterse Schutterij terug op een geslaagd feest. Het Schutte......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

Fratsen Kleurt wal bie
NEEDE - Noe was wij onlangs een betje an `t verbrekken ,hier en doar mossen wat tegels oet dee versletten waren. Ok een stukske muure mos vernieuwd w......
Lees verder »

Fratsen gedoo
NEEDE - Wat een gedoo is `t toch,iedereene mut mear betalen deur de hooge energieprieze,moar snappen kun e wij `t neet. Ollie maatschappen dreit woek......
Lees verder »

NUB TV

64ste Bollert Brons in volle gang

GELSELAAR/NOORDIJK – De Needse Pasruiters organiseren dit weekend voor de 64ste keer de Bollert Brons in natuurgebied De Bollert op de grens van Noordijk en Gelselaar. Gerrit Mengerink nam op de eerste dag een kijkje en sprak met parcoursbouwer Luuk Hermelink.

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »