Belangstelling voor nieuwbouw erg groot

BORCULO – Wooncorporatie ProWonen bouwt 22 gezinswoningen aan de Prinses Margrietstraat en acht gezinswoningen aan de Prinses Irenestraat. Op 17 juni werd de inloopbijeenkomst voor deze nieuwbouwwoningen in wijk de Koppel in Borculo gehouden. Klantadviseur Caroline Evers: “De opkomst was erg goed. We zien dat de wijk in trek is, bij jong en oud. Niet raar, want er is al zo veel verbeterd in de wijk. En ook worden steeds meer activiteiten in de wijk georganiseerd, de bewoners zijn hierover heel enthousiast.” Meer informatie over deze wijk en de nieuwbouwwoningen staat op www.prowonen.nl/dekoppel. Belangstellenden voor deze woningen staan ingeschreven als woningzoekende op www.thuisindeachterhoek.nl. Reageren op een van de woningen kan op deze website van 20 juni 12.00 uur tot 27 juni 12.00 uur. De huurprijs van de woningen ligt tussen de € 641,- en € 699,-. Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen start in oktober met bouwen. De verwachte oplevering is oktober 2015.

 

Deel dit artikel:

12 gedachten over “Belangstelling voor nieuwbouw erg groot”

 1. wat een belachelijke huur prijzen staat in de laaste folder van prowonen dat ze steeds vaker mensen krijgen die de huur niet kunnen betalen nee dan bouwen zulke dure huizen laat ze eerst eens woningen opknappen die er aan toe zijn keuken ouder dan 25 jaar tocht en ga zo maar door maar dan krijg je steen vast te horen we kunnen niet over al rekening mee houden PROWONEN waar blijven die betaalbare woningen ?????

 2. het toverwoord bij prowonen is huur subsidie!! maar ze houden geen rekening mee dat je tegenwoordig wel heel weinig mag verdienen om huursubsidie te krijgen. Als je te veel verdiend kom je niet eens in aanmerking voor een huurwoning. En die er tussen in die net te veel verdienen voor huursubsidie en net te veel voor een huurwoning, niet de zekerheid hebben om te kopen, ja die vallen helemaal tussen het wal en het schip, Luxe zoals een auto wordt met deze huren zeker onbetaalbaar, want het blijft niet alleen bij de huur. Eerder in de koppel was je voor goed 800 euro klaar met al je vaste lasten (excl. eten en drinken) en hield je tenminste nog iets over, maar met zulke prijzen red je dat niet meer. Mensen worden tegenwoordig gewoon kaalgeplukt en dan vinden ze het ook nog gek dat mensen de hand op de knip houden. Mensen moeten werken om de vaste lasten te betalen, maar er moet ook geleefd worden, maar dat word door deze prijzen totaal onmogelijk gemaakt. Vraag me af, of nieuwe huurders wel eens beseffen dat zij naast de huur ook vaste lasten moeten betalen, zoals gas, licht, water, verzekering eventueel autobelasting, gemeentelijke belasting, diverse verzekeringen, eventueel dagopvang voor de kinderen, waterschap belasting etc etc… De huren tegenwoordig slaan nergens meer op, 699 reken dat eens om naar guldens, o dat mag niet meer, maar doe het maar eens, wel raar 699, zeg maar gewoon 700 euro, want die ene euro doet het goedkoper lijken voor de mens, maar 699 is niet schrikken in guldens f 1540.39 en 641 euro is f 1412.58 en dat per maand!!! (f 18.484,68 of f 16.950,96 per jaar), omrekenen mag niet meer zeggen ze, maar aan deze prijzen is niets meer sociaal aan. De andere optie is kopen, maar daar komen ook veel mensen niet eens voor in aanmerking, zelfs de mensen die net te veel verdienen voor een sociale huurwoning. Als Prowonen echt voor de mensen zijn, dan bouw huizen die wel betaalbaar zijn en zo dat mensen weer kunnen leven en financieel weer ruimte voor ontspanning en een beetje luxe zoals een auto hebben, vaak is dit wel erg handig voor woon en werkverkeer, maar ja ze hebben toch liever mensen die geen werk hebben en huursubsidie krijgen ipv alleen maar werken werken en nog eens werken, om alleen maar de huur te kunnen betalen en de vaste lasten.

 3. bezorgde Berkellander

  Wij wonen ook in een woning van Pro wonen,deze woning kosten nu ook al bijna 600. euro in de maand deze zijn gebouwd kort na de oorlog kostprijs van de woning toen 3000 euro nu. deze huizen zijn aan renovatie toe maar worden stelzig matig op gelapt om zo de waarde van de woning voor de huur prijs op pijl te houden.Hier wonen ook trouwe huurders. maar in deze wijken gaan ze niet meer renoveren hier wordt het afschot van alle huurders uit andere plaatsen in geplaatst dus niet meer in de woningen inversteren en ook maar niet meer in de woonwijk.
  Deze woningen zijn voor het rest afval.

 4. ook nieuwbouw in eibergen zijn niet te betalen en ook daar vol op aanwijzingen na huursub .waarom worden er zo weinig gezins woningen gebouw in berkelland klagen ze over leeg loop bouwen ze de een na de ander door leefwoningen ik snap er niks meer van

 5. Er gaat in nederland per jaar 2,7 miljard naar huursubsidie ( voor inkomens tot 33 614 euro per jaar)
  http://www.rijksbegroting.nl/2012/voorbereiding/begroting,kst160353_8.html

  de hypotheekrenteaftrek kost 15 miljard per jaar
  http://www.eur.nl/nieuws/dekwestie/archief/2010/kwestie_2010_15/

  Dat is samen 17,7 miljard per jaar
  De totale inkomstenbelastingen voor nederland zijn 45,3 miljard
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/miljoenennota-en-rijksbegroting/huishoudboekje-van-nederland

  meer dan 30% van de inkomstenbelasting gaat dus terug naar de mensen via hypotheekrenteaftrek en huursubsidie.

  Met de afschaffing van de huursubsidie en hypotheekrenteaftrek zou je dus een stuk meer loon kunnen ontvangen.
  Het gevolg is dat zonder huursubsidie er weer betaalbare woningen komen. in Nederland zijn de huren zo hoog door de huursubsidie, hetzelfde geld voor de koopwoningen dankzij de hypotheekrenteaftrek..
  Het is namelijk niet toevallig dat de hoogste huur op 699 komt te liggen, dit is namelijk de grens voor de huursubsidie.
  Ik heb een vermoeden dat als de huursubsidie tot 599 was gegaan, dat deze 599 dan de duurste huur zou zijn, en daarom moeten al deze toeslagen weg ( kan je ook de ambtenaren die dit verzorgen eruit doen, weer een extra bezuiniging).

  @henk | 18-06-14 | 21:49
  Omdat elk bedrijf liever vermogende klanten heeft dan mensen die net rond kunnen komen, dan moet je namelijk altijd maar hopen dat je het geld krijgt.

  @henk | 20-06-14 | 14:32
  nieuwbouw in Eibergen valt landelijk wel mee qua prijzen, deze link laat dat zien ( dit zijn prijzen per m2 onder een huis, niet op het volledige kavel waar ook een tuin bij zit).

 6. Mijn mening is dat een discussie over dit onderwerp helemaal niet verkeerd is.Wel is het zodat het hele verhaal verteld moet worden van beide kanten. Prijzen zijn inderdaad scherp maar merendeels van de bevolking minimaal 1 x op vakantie gaat per jaar(sommige mensen vaker) en wij voor onze kinderen een step kopen van 130 euro!!!! omdat de rest dat ook heeft,
  een i-pad of i-pod kopen(honderde euro’s) voor het hele gezin en ga zo maar door
  moet een ieder zich afvragen of hij wel correct bezig is. Over mensen die het kunnen betalen en een koophuis hebben valt niks te zeggen.Ook over mensen die helemaal niks hebben zeg ik:prijs is te hoog maar negen van de 10 keer klagen mensen die het wel kunnen betalen maar luxe voortrekken voor de belangrijke zaken zoals huis en haard!!
  Als ik iets wil kopen is het sparen of het gaat gewoon niet.
  Mits je ver weg werkt is een auto een pure luxe. menig mensen rijdt met een auto(alleen)naar zijn werk in lochem,ruurlo of neede.
  Carpoolen,fiets ,openbaar vervoer zijn opties

 7. puinhoop dat prowonen.je kunt er geen kant mee op.iedereen krijgt bij een dienstverband bij prowonen een handboek.dat moeten ze instuderen en niet van het pad afwijken hoor..je kunt er echt geen kant mee op.hun veroorzaken problemen maar het slachtoffer helpen ho maar.dus bij deze een heel heel steenkoude douche voor prowonen.ze gaan schandalig met hun klanten om bah.

 8. het gaat me er niet om hoe vaak iemand wel of niet op vakantie gaat maakt me geen reet uit of iemand een ipad heeft of niet !!!! het gaat er om dat je bij prowonen dat je voor een woning die ruim 45 jaar is bad kamer heef van nog geen 2,5 vierkante meter heeft een keuken blok die uit je jaren 80 kom dat je elk jaar een huurs verhoging krijgt verven buiten kant hier en daar een tipje en dan ook nog eens een ander kleur ik vind dat als je zulke dure woningen gaat bouwen in een gebied waar de mensen weg trekt kijk dan eerst na je bestaande bouw en knap die goed en mooi op !!!!!!!en ja ik ben huurder uit borculo

 9. @henk
  je hebt helemaal gelijk.niks aan toetevoegen.en de woningen in neede die ze toendertijd voor een symbolisch bedrag hebben over genomen van de gemeente neede.bakken met geld hebben ze aan de huur verdiend,maar erwat insteken ho maar.en ook het toverwoord huursubsidie helemaal juist.sommige mensen van prowonen weten helemaal niet waar ze over praten.kan erwel een boek overschrijven.kan ook wel namen noemen maar dat wil ik die mensen niet aandoen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven