HAND: ”We plaatsen mega WK-scherm”

EIBERGEN – Organisator Colin Wielakker zat zondagavond vol spanning voor de buis. Gaat Nederland wel of niet door naar de kwartfinale. ”Stiekem had ik gehoopt dat ze zouden verliezen. Dan hadden we vandaag minder zorgen gehad”, grapt Colin. ”We hopen natuurlijk dat ze wereldkampioen worden. Daarom pakken we zaterdagavond groot uit.” De organisatie van Have A Nice Day heeft een grote truck gehuurd met daarop een mega LED-scherm (zeventien bij vijf meter). Iedereen kan dan voetbal kijken! Deze komt ergens op het festivalterrein te staan. “We zitten nu met een dilemma. Eigenlijk willen we heel Eibergen mee laten genieten. We hebben plannen om het scherm op de Nieuwe Maat te plaatsen. Maar de gemeente vind dit geen goed plan. Ze zijn bang dat het uit de hand gaat lopen. Er is misschien nog hoop na een goed gesprek…, anders komt hij gewoon op het festivalterrein te staan”, zegt Colin. Naast het scherm is er ook een vuurwerkshow. ”We steken het alleen af als Nederland wint.”

Deel dit artikel:

19 gedachten over “HAND: ”We plaatsen mega WK-scherm””

  1. Hans Pelle of de nieuwe burgemeester kan punten scoren. Scherm gewoon op de Nieuwe Maat. Voor heel Eibergen. Kut gemeente, kom op zeg!

  2. Dit is de kans voor de gemeente om dit evenement wat vrijwel volledig draait op vrijwilligers eens een flinke pluim te geven!

  3. Wat hebben wij een schijt gemeente. iets om je voor te schamen als eibergenaar

  4. als nederland wind en er komt een vuurwerkshow, denk de gemeente dat daar geen mensen op af komen ,gewoon op de maat dat scherm word zeker 1 groot feest zonder problemen

  5. Vuurwerkshow??? Zijn ze nou helemaal gek geworden!!! Vuurwerk steken we op oudejaarsavond af. Denk eens aan onze huisdieren.

    Trouwens heeft de gemeente geen vergunning hiervoor afgegeven en gaat dit ook niet doen. Dus Eibergenaren, helaas.

    Allaaf.

  6. @ RobL

    Van de kant van de gemeente hoef je niks te verwachten.

    @ Ferdinand

    Het klopt natuurlijk niet wat je zegt. Goed voor de horeca? Voor de horeca is Have A Nice Day alleen maar concurrentie. Dus mensen die op de Maat het Nederlands elftal op groot scherm gaan bekijken, blijven op dat moment weg uit de cafés die stuk voor stuk ook zelf grote beeldschermen hebben gehuurd. De Nieuwe Maat is overigens helemaal geen deel van het festivalterrein (alleen parkeerplaats voor auto’s en fietsen), dus daar komt verder niks.

  7. Gewoon geen groot scherm, alleen op hand. Dit hadden ze vooraf kunnen bedenken. Dus nu niet doen, dat de gemeente het nu maar half moet regelen, want dit kost gewoon tijd, om dit op poten te zetten. Extra politie ea. Als je zo’n festival organiseert, moet je gewoon alles achter de hand houden. Zoals het nu gaat, met respect voor de vrijwilligers, maar ik vind dat hand zo wie zo slecht georganiseerd. Vorig jaar ook spullen moeten brengen en moeten plaatsen. We kwamen amper het terrein op en auto’s blokkeerden gewoon de weg achter de koepel en dan tegen ons schreeuwen, dat we van het terrein moeten. Ook konden we 1 uur voor het begin de halve kroam weer ophalen, omdat er te weinig ruimte voor was. En nu dan een feest organiseren, naast het HAND terrein, dat gaat helaas niet werken. Ze moeten eerst maar eens leren hoe je een festival kunt organiseren, zonder problemen en nadenken over eventuele bij scenario’s, dan hoef je nu geen paniek voetbal te spelen.

  8. Erg jammer van je reactie rik, ben zelf eibergenaar en ga dit festival voor de 10de keer bezoeken en heb de meeste grote festivals wel gezien.
    Maar vind juist dat dit festival alles goed regeld, en het verkeer is overal een probleem als je met allen tegelijk naar huis heen wilt

  9. Wij waren 1 van de laatste, er stond een truck bij de in en uit gang, Die man was een patatje aan het halen, Blokkeerde het halve terrein, achteraf van meerdere mensen gehoord, dat het moeizaam ging. Kom bij meerdere Festivals en daar kun je gewoon op afspraken rijden. Ik snap dat niet alles te plannen valt, maar zorg in ieder geval het terrein vrij is, zodat je er makkelijk op en af kan. Het is daar al zo smal.

  10. @ Rik

    Je moet een onderscheid maken tussen de vrijwilligers van het Openluchttheater Eibergen en de mensen van de organisatie HAND. Die laatste groep regelt vrijwel alles en speelt compleet de baas. De vrijwilligers van het Openluchttheater Eibergen moeten vrijwel alleen maar doen wat hen voor a.s. zaterdag wordt opgedragen. Ook de opbouw gebeurt 99 procent door de mensen van HAND en niet door de vrijwilligers van het Openluchttheater Eibergen. Dus niet oordelen voordat je kennis van feiten hebt s.v.p.

  11. of mag het van de klok niet want die verdienen weer niks en hebben dan geen eigen drank wagen op de maat!!!!!

  12. @ Henk

    De Klok heeft helemaal niets te maken met de evenementen die in het Openluchttheater Eibergen georganiseerd worden. Er is totaal geen verbintenis tussen De Klok en HAND of het Openluchttheater Eibergen. Zucht, wat mensen hier allemaal zeggen. De vaste drankleverancier van het openluchttheater is café Tijink. Alleen Have A Nice Day (HAND dus) laat alles via groothandels leveren, die men zelf benadert.

  13. pfffff jeroen lezen wordt bedoelt dat die truck niet op de maat mag staan en dat heel eibergen daar de wedstrijd kan kijken zuch dat niet iedereen alles goed lezen

  14. @ Henk

    Het voorstel om een groot beeldscherm op de NIEUWE Maat te plaatsen kwam van de organisatie van HAND. En dat is dus door de gemeente verboden. Het scherm komt nu op het festivalterrein, de OUDE Maat, te staan.

    De Klok heeft met dit alles niks te maken. Dat café zou echt niet van plan zijn geweest om een beeldscherm met drankwagen op de NIEUW Maat te plaatsen. Want De Klok heeft de hele achterzaal van het café al enkele weken lang omgetoverd tot een groot WK-Oranjecafé, inclusief supergroot beeldscherm en allerlei lekkere zitbanken. En het zit er elke wedstrijd vol, dus De Klok zou het echt niet in zijn hoofd willen halen om nu ineens naar de Nieuwe Maat te verhuizen.

  15. buurtbewoner

    Als HAND het echt zo goed voor heeft met de eibergenaren. Dan stoppen ze om tien uur. Kunnen we allemaal rustig voetbal kijken.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven