Politie neemt burgemeester in de maling!

RUURLO/BORCULO – Politie Berkelland heeft maandagmorgen 23 juni op een ludieke wijze afscheid genomen van vertrekkende burgemeester Hein Bloemen. Agenten hebben de burgervader in alle vroegte opgewacht bij zijn woning in Ruurlo. Op de N315 – bij het tankstation – werd hij met een smoes staande gehouden. Bloemen was het niet eens met de reden en daarom ging het gezelschap naar het politiebureau. Daar stond het korps en de teamchef (Emil Visser) de burgemeester op de wachten. Hein werd in het zonnetje gezet, een toespraak, overhandiging beeldje ‘scheiden der wegen’ en als laatste eer,  onder politiebegeleiding (met toeters en bellen) naar zijn werkplek op het gemeentehuis (zie video). Wijkagent Geertjan Sloots: ”Het was een burgemeester die in goed contact stond met ons als politie. Ook een hele laagdrempelige man, je kon heel goed bij hem terecht als je wat had. Een prettige burgervader om mee samen te werken.” Op 27 juni neemt Bloemen definitief afscheid. Vrijdag 4 juli neemt Joost van Oostrum zijn stokje over.

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Politie neemt burgemeester in de maling!”

 1. Verbaas me altijd over de snelheid van deze site hoe weten ze het allemaal. Net gelezen dat NUB niet ingelicht was. Goed werk Roy! Bewijs op Facebook Erwin Stellinga: Roy Nijman Ja, wist het echt niet, na jou bericht las ik iets over een staandehouding van de burgemeester in Borculo. Als een haas richting de locatie, niks meer te zien. Baalde als een stekker, toen naar het bureau gereden. Aangebeld met de vraag of de burgemeester daar was. “Ja ze rijden elk moment richting het gemeentehuis. Ik met spoed naar het gemeentepaleis. Net op tijd voor de beelden. Had geen minuut later moeten zijn dan had ik het gemist!

 2. leuke burgemeester stond echt tussen het volk fijne man
  alle lof we wachten de volgende af

 3. Roy is ook al gevraagd door een grote krant maar volgens mij gaat hij dat niet doen klopt dat roy?

 4. Klopt inderdaad. Maand terug ben ik benaderd… Ik ga niet in op het aanbod. Ik blijf lekker nieuws maken in Berkelland. Gooi mijn ‘kindje’ niet aan de kant.

 5. Pascal Meulenkamp

  En dat alles om te vieren dat een corpulente babyboomer met pensioen gaat. Dat kan gewoon met een etentje bij de stenen tafel in je eigen tijd, waar je met je eigen auto, motor of fiets naar toe gaat, in plaats van onder diensttijd, met je dienstauto en in je uniform, allemaal met belastinggeld betaald. En op het moment dat je je publieksgeilheid niet meer in bedwang kan houden Twitter je dat fijn met je prive account. Van een sociaal media protocol heeft ons korps zeker nog nooit gehoord. Waakbaar en dienstzaam, whahahaha my ass! Laakbaar en minzaam past beter, maar daar werdt de afdeling marketing niet voor betaald.

 6. Snap dat het je kindje is, maar is het misschien niet beter carrière te maken? Niet verkeerd bedoeld, maar heb jezelf niet zoiets van dit in Neede, dat in Borculo en zus in Eibergen, Begrijp me niet verkeerd, maar dit schiet toch niks op? Mensen in Neede geven al langer het probleem aan even als Borculo Ruurlo en Eibergen ( en bij behorende kernen). Keer word nieuws hier toch vervelend?

 7. @Pascal Meulenkamp ” Waakzaam en dienstbaar” er liggen meer proces verbalen in archief dan zijn afgehandeld.

  Dan is het altijd prettig met een burgemeester samen te werken !!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven