Tuinliefhebbers houden open weekend

RUURLO – Een 4-tal tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem hebben de koppen bij elkaar gestoken en stellen hun tuin open voor tuinliefhebbers, het zijn vier totaal verschillende tuinen. De tuinmannen en -vrouwen hebben hiermee een eigen open tuinen weekend opgezet. Wees welkom in onze tuinen op 5 en 6 juli van 10.00 tot 17.00 uur. Wim Geurink: ”Dit is voor het eerst, en het ziet er naar uit dat er volgend jaar meer tuinen meedoen.” Maar het gaat allemaal niet vanzelf, de Krosenbrink heeft last van konijnen in de tuin, d’n Uuthook heeft last van een reebok die ongevraagd helpt snoeien. De “Hof te Ruurlo” heeft last van slakken die zich te goed proberen te doen aan de Hosta’s en Dahlia’s. Het is hoogzomer, dus is er veel te zien in deze tuinen. Over de tuinen: “D’n Uuthook” ligt in het buitengebied van Ruurlo aan de Morsdijk. De tuin is 4000 m² groot en bestaat uit grasvelden die door borders worden omringd.

Er zijn twee folievijvers en een natuurvijver aangelegd. Door de hele tuin zijn zitjes aanwezig waar u van de tuin kunt genieten d’n Uuthook, Benny en Diny Schepers, Morsdijk 9, 7261 RX Ruurlo www.dnuuthook.nl. Entree: €3,50 p.p. inclusief koffie of thee Fam. Bannink, Barchem: De 600 m² grote tuin is een cottage-achtige sfeer-volle tuin met verrassende planten combinaties. De tuin is nog maar 5 jaar oud. Veel leuke decoratieve hoekjes met alledaagse en bijzondere één-jarigen. Fam. Bannink Lochemseweg 6, 7244 AB Barchem Entree: vrije gift . Koffie en thee verkrijgbaar. “De Krosenbrink”, Barchem: De 3500m² groote tuin in het buitengebied van Barchem, is een tuin met veel verrassingen. Er is o.a. een natuurlijke vijver, een strakke koi-karper vijver, veel zitjes, doorkijkjes en leuke hoekjes.

De bloemenborders zijn weelderig met mooie kleurcombinaties. In de tuin wordt volop geëxperimenteerd met bijzondere één-jarigen, vaste planten, heesters en bomen. Dit zorgt voor verrassende combinaties en inzichten. De tuin wordt door 3 generaties onderhouden. “De Krosenbrink”, Lenderiet 8, 7244 NX Barchem 0573 441182 [email protected] www.dekrosenbrink.nl. Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar. Verkoop van planten.

“Hof te Ruurlo”, Ruurlo: De tuin is 1100 m², en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottageachtige tuin waaronder 430 verschillende soorten hosta’s. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, o.a. de hosta’s, staan in potten (ongeveer 600 !) zodat er leuk mee geschoven kan worden.

Ook is er een vijver en zijn terrassen en bankjes zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. “Hof te Ruurlo” Naast de molen Agneta. Borculoseweg 40 7261 BK Ruurlo www.hofteruurlo.nl. Entree: gratis. Koffie en thee verkrijgbaar.

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor: rolstoel, rollator, kinderwagen. Honden niet toegestaan.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Tuinliefhebbers houden open weekend”

  1. Kees Prakke (Canada)

    Om ‘slugs’ uit de hosta’s en andere planten te houden,
    soak ‘bark chips’ in turpentijn en leg deze in de tuin.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven