Verbeterde aanbieding voor zonnepanelen

EIBERGEN – Anderhalf jaar geleden is vanuit huurderscollectief Samen1 het initiatief gekomen om de werkgroep Woonlasten op te richten. Deze werkgroep begon met een voorstel over energiearmoede. Tegelijkertijd ontstond bij ProWonen de zorg over de betaalbaarheid van het wonen. Naast huur zijn klanten steeds meer geld kwijt aan gas, water en elektra. In 2013 is ProWonen daarom gestart met het aanbieden van zonnepanelen.

De wooncorporatie kreeg signalen van klanten en huurdersverenigingen over de prijs van de zonnepanelen. De werkgroep Woonlasten heeft een duidelijke rol gespeeld in de nieuwe wijze van doorbereken van de zonnepanelen. Deze maken vanaf dit jaar als vaste component deel uit van de bruto huur. Dit bedrag komt daarmee wel in aanmerking voor huurtoeslag, maar er wordt geen jaarlijkse huurverhoging voor gevraagd. De klanten die vorig jaar zonnepanelen hebben aangeschaft, worden gecompenseerd.

Vanaf juni 2014 kan iedere klant van ProWonen een aanvraag indienen. Er is in 20104 een budget van € 750,000,- wat neerkomt op minimaal 150 klanten die nog dit jaar zonnepanelen kunnen krijgen. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Zo woont de aanvrager in een huis en dus niet in een appartement en kan hij voldoende voordeel per jaar halen.

De stand van het dak ten opzichte van de zon is goed zijn en het verbruik is minimaal 1900 kWh per jaar. In sommige gevallen kan het zijn dat dat er eerst naar de staat van de woning wordt gekeken voordat de aanbieding gedaan kan worden. De woningen met energielabel C, D, E, F of G komen in aanmerking voor een aanbieding. Want met name voor deze groep klanten kan de betaalbaarheid van het wonen door zonnepanelen flink worden verbeterd.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Verbeterde aanbieding voor zonnepanelen”

  1. Wat je gaat besparen aan stroom dan betaal je weer via de huur van de panelen terug. Gewoon zelf aanschaffen die handel. En waarom altijd PV panelen? Gas is het duurst dus ik zou voor zonnecollectoren gaan.. En voor het water een puls laten slaan, kun je daarmee mooi de toiletten doorspoelen en de tuin besproeien, allemaal gratis.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven