Verboden concert Normaal mag nu wèl!

EIBERGEN – De popgroep Normaal geeft donderdag 19 juni een concert in Openluchttheater Eibergen. Dat is minder ‘normaal’ dan je zou denken. Het theater bestaat 60 jaar en het bestuur ontdekte tijdens een bezoek aan het streekarchief in Doetinchem dat in 1978 een openluchtoptreden van Normaal door de gemeente Eibergen werd verboden. ”Het gaat net te ver om het muzikale pornografie te noemen, maar de band vertoont abnormaal gedrag, de streek Achterhoek onwaardig. Ook laat Normaal een spoor van vernielingen achter’, motiveerde het toenmalige gemeentebestuur het besluit. ‘’We gaan het op 19 juni alsnog goedmaken”, reageert het bestuur met een glimlach. Ook om een andere reden wordt het optreden in Eibergen bijzonder. Zanger Bennie Jolink gaf onlangs te kennenminder optredens te geven.

‘’We zijn daarom extra blij dat we Normaal hebben kunnen strikken’’, aldus het bestuur van het openluchttheater. Hoewel Normaal gas terug neemt, is de band toch ‘springleavend ‘, liet Jolink weten. Momenteel wordt achter de schermen druk gewerkt aan een nieuwe cd van Normaal. De band komt in de volledige bezetting naar Eibergen en speelt ruim anderhalf uur. Tussen de twee sets is een pauze. ‘’Natuurlijk zorgen wij voor een sfeervolle en intieme ambiance. Høkers ‘veuran ‘ op het swingpleintje en wie ‘gemeudelijk’ op de tribune wil zitten komt ook aan z’n trekken.

En met drie biertaps binnen handbereik kan de avond wat ons betreft niet stuk’’, aldus het bestuur. In het voorprogramma speelt Mae Jones (blues/soul). De poort gaat om 19.00 uur open en het voorprogramma begint om 19.30 uur. Tickets kosten € 22,50 per stuk (exclusief 1 euro transactiekosten) en zijn online te koop op de website www.openluchttheatereibergen.nl . Aan de kassa kost een kaartje 25 euro.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Verboden concert Normaal mag nu wèl!”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven