Hameland nu weer in de postieve cijfers

Door Redactie op 09-07-2014

NEEDE – Het Algemeen Bestuur van Hameland heeft het jaarverslag en de jaarrekening 2013 vastgesteld. Hameland heeft een operationeel resultaat – het saldo van door Hameland te beïnvloeden opbrengsten en kosten – bereikt van € 746.000 positief. In 2009, bij de start van de herstructurering van Hameland, kende Hameland nog een operationeel resultaat van € 3,7 miljoen negatief. De herstructurering heeft dus duidelijk haar vruchten afgeworpen.

Hameland blijft last houden van een negatief subsidieresultaat, het saldo van de salarissen Wsw enerzijds en de te ontvangen subsidie van rijkswege anderzijds. Zowel op de salarissen Wsw (landelijke Cao) als de subsidie van de rijksoverheid heeft Hameland geen invloed. In 2013 kende Hameland een subsidieresultaat van € 1,7 miljoen negatief. Ter vergelijking: in 2009, bij de start van de herstructurering, was dit nog € 1,4 miljoen positief. De daling van de door de rijksoverheid verstrekte subsidie is hier met name debet aan.

De oorspronkelijke begroting 2013 ging uit van een tekort van € 6,1 miljoen. Tussentijds is deze begroting bijgesteld naar € 3,9 miljoen negatief. Uiteindelijk is Hameland uitgekomen op een tekort van € 2,5 miljoen, dus ruim onder het verwachte tekort. Het tekort wordt veroorzaakt door reorganisatiekosten en het al genoemde subsidieresultaat. Zoals gezegd is het operationeel resultaat uitgekomen op € 746.000 positief.

Hameland blijft zich in 2014 focussen op haar kerntaak: het aan het werk krijgen en houden van de 1.550 sw-medewerkers. Ondertussen bereidt ook Hameland zich samen met de vijf aangesloten gemeenten voor op de Participatiewet. De gemeenten willen niet gezamenlijk de Participatiewet uitvoeren, waardoor Hameland niet wordt gezien als hét vehikel in de uitvoering. De kennis en kunde van Hameland mag echter niet verloren gaan.

Hameland gaat daarmee een transitie in naar nieuwe organisatievormen en op termijn een ontmanteling van de gemeenschappelijke regeling Hameland. Dit wordt in nauw overleg met het bestuur en de betrokken gemeenten vormgegeven.

Reacties

hameland kan hier zeker wat aan doen. Als ik die mensen bezig zie hoe vaak ze pauze hebben :p Hoe vaak ik ze zie niks doen. Even ter zaken, was de hameland geen bedrijf, wat mindere in de samenleving aan het werk moest houden?
respect voor die mensen, maar nemen die mensen momenteel niet alles eigenlijk teveel? bedoel als bedrijf zit je voor een dubbeltje op de eerste rij. Begrijp me niet verkeerd, maar met de whajong uitkering is het gouden eieren leggen en de ww’ers moeten het doen met minder. Overheid is fout

needenaar | 10-07-14 | 03:35

Ha ha ha Hameland!

Wouter | 10-07-14 | 17:13

De huidige regering maakt alles kapot voor deze mensen, alles wordt door de aankomende wet steeds onduidelijker. De meeste bedrijven zitten niet op mensen te wachten met een arbeidshandicap. Uitval risico is gewoon te groot. Mensen die in het verleden in het reguliere bedrijfsleven hebben gewerkt en door een ziekte of niet aangeboren handicap terecht zijn gekomen bij de hameland, die zijn juist blij dat ze nog iets kunnen betekenen in dit soort wsw bedrijven. Denk echt niet dat bedrijven hier echt op zitten te wachten, er zitten gewoon te veel haken en ogen hieraan vast. Als ze al geen werkloze kunnen aannemen dan lijkt het mij dat ze ook geen plek hebben voor wsw’ers. Of ze moeten de WSW’ers plaatsen bij overheden. Vote a hamelander for president, slechter zou het hiervan niet worden.

Geef nou geen hamelander de schuld van de werklozen, de schuld hiervan licht bij de regering, die laten gewoon teveel mensen toe uit de oostblok landen, die voor 1/3 van het normale loon, dezelfde of meer werkzaamheden verricht dan waar ze voor een nederlander het volle pond kwijt zijn. Gewoon een normaal minimum loon opleggen aan werkgevers en gewoon de grenzen dicht gooien, komen er ook weer extra arbeidsplaatsen, want dan hebben we weer grens wachters nodig! En het scheelt waarschijnlijke een heleboel criminaliteit in Nederland.

Mooi dat ze winst hebben gemaakt, maar laten ze de werknemers ook maar een pluim geven hiervoor, zij hebben immers het werk verricht.

@needenaar vraag me wel af waar je deze mensen ziet niets doen? Is dat in Neede? nou dan zijn deze mensen gedetacheerd, Zoek het probleem dan bij Inventi, FN metaal of Timmerije (noordijk), in Neede zit geen afdeling meer van de hameland! Heb net nog iemand gesproken en zij werkt in Lichtenvoorde en daar is dagelijks gewoon werk, enigste wat er wel eens voor komt dat er tussen de verschillende werkzaamheden door even wat rust is omdat dat het materiaal uit het magazijn naar de afdelingen moeten werden verdeeld. Als mensen buiten de pauze’s om buiten zijn is het niet toegestaan of het zijn mensen uit de 2e of 3e pauze, pauzes zijn er in 3 groepen verdeeld, dus er zijn 9 pauzes in totaal met 3 groepen. ja dan lijkt het alsof mensen veel pauzes hebben maar in feite zijn het elke keer andere mensen.

herman | 10-07-14 | 22:38

Leuk verhaal herman, maar er werken er nog steeds wat gedetacheerd. Het gaat ermij om, dat die mensen constant geplaatst kunnen worden, en weer respect voor dien mensen, en hogergeleerden en gezonde mensen krijgen binnen de gemeente weinig kans. *begrijp me goed wil iedereen aan het werk hebben) alleen heeft de gemeente de fout gemaakt destijds al om subsidies te geven aan de verkeerde personen. Dit si nu al ruim 10 jaar het punt van eieren eten.het is niet alleen de gemeente, maar ook de overheid, Ik moet me wekelijks melden met een sollicitatie, geen probleem. Maar als je weet dat er weinig te solliciteren val en je geeft dit door aan de des betreffende instantie krijg je grote mond. Oke kan ik ook nog inkomen. Nu puntje bij paatje kom en ik solliciteer bij dat mega bedrijf inventi, krijg ik 0 op mijn bord, Waarom, omdat mijn buurman goedkoper is en na genoeg niks kost. Het systeem is krom. die jongens worden er na bepaalde tijd uit gegooid, terwijl een wel willend iemand maar weer maanden met 6000 ander wel willend dekkend iemand zit te broeden op die ene baan, die weer naar iemand in de bijstand gaat met hulp van de gemeente. denk daar maar eens over na, want dat is dat puntje

needenaar | 12-07-14 | 02:41

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Sint op bezoek in de Dijkhoek
BORCULO - Sinterklaas heeft afgelopen woensdag met 3 van zijn Pieten een bezoek gebracht aan de allerjongsten van v.v. DEO. Eén voor een werden de DE......
Lees verder »

Uitslagen bedrijfsschietcompetitie s.v. De Kroon Eibergen
EIBERGEN - Hierbij de uitslagen van de vierde schietwedstrijd Verenigings- & Bedrijfs Schietcompetitie 2022 (editie 51) georganiseerd door Schiet......
Lees verder »

Workshop 3D-printen in kerstsfeer voor volwassenen
NEEDE – De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert op woensdagavond 7 december (19.00 uur), in de vestiging Neede, de Digitheek-workshop ‘Kerstorname......
Lees verder »

Avond voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en inwonersinitiatieven
BERKELLAND - De eerste editie van ‘We zien elkaar in Berkelland’ was een succes. Daarom organiseren het Naoberfonds, Platform Vrijwilligers en de Bed......
Lees verder »

Kop staart botsing op de Hekweg
GEESTEREN - Donderdagmorgen aan het eind van de ochtend zijn de hulpdiensten uitgerukt naar de Hekweg (N315) in Geesteren. Op de kruising van de Hekwe......
Lees verder »

Organisatie tevreden over Kolderhoeve party 2022
RIETMOLEN  - De organisatie van Kolderhoeve party kijkt terug op een geslaagde editie die goed was voor zo'n 3500 bezoekers. De zaterdagavond we......
Lees verder »

Zone.college en Royal GD verlengen samenwerking
BORCULO - Eimert Fikse, directeur mbo van Zone.college tekende op woensdag 23 november samen met Kris van Malderen, directeur operations van Royal GD......
Lees verder »

De voordelen van werkordersystemen voor bedrijven
BERKELLAND - Als je een eigen bedrijf hebt of gaat opstarten, heb je vast wel eens gehoord van het begrip werkorder. Maar wat is nu precies een werko......
Lees verder »

Interactief gesprek tijdens workshop ‘Klimaatgesprekken’
BERKELLAND - Ongeveer 20 geïnteresseerden waren op 14 november aanwezig bij de workshop Klimaatgesprekken. Het was een interactief gesprek over onze i......
Lees verder »

Schaatsclinic Neede, Noordijk en Rietmolen, doe je mee?
NEEDE - De leerlingen van de groepen 6 t/m 8 uit Neede, Noordijk en Rietmolen krijgen de kans om na schooltijd te leren schaatsen op de IJsbaan Twente......
Lees verder »

Tarief regionaal openbaar vervoer stijgt 7,24%
BERKELLAND - Het tarief voor het regionaal openbaar vervoer stijgt met 7,24%. Dit is op basis van de Landelijke Tariefindex (LTI) en de landelijke afs......
Lees verder »

Gemeente koopt perceel Groenloseweg 44 in Ruurlo onder voorbehoud instemming gemeenteraad
BERKELLAND - De gemeente Berkelland heeft overeenstemming bereikt met de eigenaren van Groenloseweg 44 in Ruurlo voor de aankoop van het perceel. Op h......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

Fratsen Kleurt wal bie
NEEDE - Noe was wij onlangs een betje an `t verbrekken ,hier en doar mossen wat tegels oet dee versletten waren. Ok een stukske muure mos vernieuwd w......
Lees verder »

NUB TV

Rekken pakt dik in de blessuretijd overwinning op Sportclub Neede


REKKEN – Een echte degradatie kraker vanmiddag op Sportclub ’t Asterlo. Sportclub Neede kwam op bezoek in Rekken. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Zoals dat hoort in een degradatie duel was het een wedstrijd met alles er op en er aan. Neede kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar Rekken trok aan het langste eind. Toen in de 95ste minuut de winnende treffer viel, stond Neede nog maar met 10 man op het veld. Doelman Pim Wegdam werd met rood van het veld gestuurd. Gerrit Mengerink sprak na afloop met beide trainers om eens na te praten over dit toch wel beladen duel.

 

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »