Jongen (19) is mishandeld bij het Bastion

NEEDE – Een 19-jarige jongen uit Neede is vanavond 3 juli mishandeld bij het Bastion. De Needenaar was tegen 19.15 uur onderweg van zijn werk naar huis. Bij het Bastion werd hij uitgescholden. De jongen ging verhaal halen en werd vlak daarna vier keer met een vuist hard op zijn achterhoofd geslagen. De jongen raakte gewond en moest voor controle naar het ziekenhuis. Daar kreeg de 19-jarige te horen dat hij een hersenschudding had opgelopen.

Hij mag enkele dagen niet werken en auto rijden. Politie Berkelland werd na het incident snel ingeschakeld maar de mishandelaar was al gevlogen. Gelukkig heeft de jongen een goed signalement: Persoon was rond de 1.90 meter lang, droeg een zwarte Nike pet, had een bloot boven lichaam en droeg een korte broek.

Hij had een oude fiets met zwarte fietstassen bij zich. Mogelijk heeft een man met een hond het zien gebeuren. De politie wil graag in contact komen met deze persoon. Ook andere getuigen of tipgevers kunnen zich melden via 0900-8844.

De politie heeft de laatste tijd de handen vol aan de overlast rondom het Bastion. Er komen veel meldingen binnen.

Deel dit artikel:

35 gedachten over “Jongen (19) is mishandeld bij het Bastion”

 1. Bij het Bastion hangt de laatste tijd veel gespuis rond, dus dit zat er wel een keer aan te komen. Was het eerst alleen troep maken en spullen vernielen gaan ze nu dus ook over op lichamelijk geweld. Ik hoop dat ze de dader nog te pakken krijgen en voorlopig niet meer los laten.

 2. De gemeente laat het maar gebeuren, we gaan morgenavond zelf wel even met de bezem erdoor, we bellen geen 112, we zijn het zat in Neede!

 3. Op geen enkele manier wil ik goedpraten wat deze jongens doen. Dat kan gewoon niet… elkaar de kop inslaan, maar…
  Er wordt geschreven dat de politie de handen vol heeft aan de overlast bij het Bastion, maar ik zie daar nooit politie.
  Een en ander is natuurlijk het gevolg van dikke bezuinigingen op cultureel werk. Inmiddels is alles wat er vroeger was verdwenen. Dorpshuis aan de stationsweg en later het Bastion… Het Kelfertje ligt bij veel mensen ook nog wel in de herinnering.
  Het waren plekken waar de jongeren vroeger bij elkaar kwamen en er waren cultureel werkers en vrijwilligers die veelal een goede band hadden met de jongeren. Agressie en ellende werden
  vaak in een vroeg stadium de kop in gedrukt zodat dit soort excessen minder aan de orde waren.
  De crisis eist zo zijn tol, maar leefbaarheid is toch een groot goed. Helaas beseffen politici te weinig dat bepaalde besluiten directe consequenties hebben en elders meer geld kosten.
  De jongeren hebben het niet makkelijk!

 4. Waarschijnlijk hetzelfde tuig dat ook bij de sporthal rondhangt.
  Tijd voor actie in Neede.
  Dat tuig begrijpt maar één ding. appelweek afhouwen

 5. Niet moeilijk te raden lijkt me toch, morgen maar weer eens bellen. Stond er al om half 8, dus lijkt het me geen ander

 6. Burgerinitiatief, participatiemaatschappij, wij de burgers van Neede gaan participeren we gaan dat “tuig” een stevige afranseling geven indien het niet werkt de week erop nogmaals. Dat is nog eens participeren kunnen de politieagenten de flitscontroles gaan uitvoeren zodat de staat haar inkomsten binnen krijgt, en de burgers doen volop mee in de participatiegedachte

 7. Gezellig altijd daar,en er zijn natuurlijk altijd mensen die denken het recht in eigenhand te nemen,Dat maakt je net zo slecht als het zogenaamde tuig wat er staat, dus niet zo janken .

 8. enkelbandje

  Mense houden julie alsjeblieft je mobd eens dicht man.
  Hier hebben al die mensen zo veel te zeggen en in werkelijkheid durven julie helemaal niks en waarom altijd boos worden op de jongeren en niet op de gemeente.
  Die jongeren kunnen nergens buiten zijn met hun eigen vrienden zonder dat mense ze scheef aanstaren er is geen plek waar ze kunnen staan overal haald de gemeente van alles weg en denken niet aan de gevolgen van wat de jongeren gaan doen

 9. Tip neem camera mee als je naar de emte gaat.

  Iemand zal ze dan toch wel een keer op heterdaad vast kunnen leggen op foto.

 10. Enkelbandje wat lul je nou, de gemeente haalt de boel weg omdat de jongeren tegenwoordig alles vernielen.
  Het wordt tijd dat die gasten die daar staan eens aan het werk gaan.
  En daarbij, als je je verveelt dan is dat nog geen redenen om zomaar iemand te mishandelen.

  Ga wat nuttigs doen met je leven!

 11. en daarbij….. hier is maar 1 oplossing voor. fight fire with fire… hij wie zaait zal oogsten. boontje komt om zijn loontje…. en ga zo maar door.

 12. ik vind dit niet meer kunnen. de jeugd hangt alleen maar op straat. eerder was er nog controle op de jeugd nu gewoon helemaal niks meer. het is toch gewoon erg dat je niet eens meer normaal van het werk naar huis heen kan lopen. nu is het de jeugd nog maar straks pakken de ook de oudjes nog aan. en dan?? ja dan weten ze het ook niet meer. waar gaan we toch naar toe met deze wereld

 13. als de needenaren nu voor elkaar opkomen,heb ik ook nogwel een adresje.ook een broeinest van criminaliteit en ellende.daar doet ook niemand wat aan.

 14. Als de EM-TE nu eens stopt met die gratis koffie ……………..in ieder geval verbieden om ze mee naar buiten te nemen en d’n OAVERSTEP houd zijn cliënten bij zijn eigen huis dan zijn we al een stukje verder in de goeie richting

 15. ook een needenaar

  Hee! Het is veel STOERDER om lief, normaal, beleefd tegen elkaar te doen!
  Die mishandelingen worden wel eentonig.. Het is toch niet de bedoeling dat we deze leefstijl normaal gaan vinden!
  Geniet toch lekker van alle moois en gezelligheid om je heen. Je eigen vrienden! Wees niet zo druk met anderen. Zij hebben hun eigen leven wel. Reageer niet altijd op elkaar. Maar help elkaar! Zorg voor elkaar!
  En als ik per ongeluk de richting 1x in mijn auto niet aangeef.. en de auto die daardoor 3 seconde langer moest wachten bij een kruispunt Sorry hiervoor… hoef je toch niet meteen je vinger naar mij uit te steken. Duidelijk heeft diegene meer last van zichzelf dan van mij;-) heb geduld en respect voor anderen.. wees gelukkig!!!

 16. Er wordt beoordeeld op wat er hier geschreven wordt…
  niet wetende of er de kern van waarheid beschreven is,
  En laten we het niet hebben over de vooroordelen die hier geschetst worden. Jammer voor een dorp als Neede,

  Als we het hebben over het stukje laat ze eens aan het werk gaan.. is dat mogelijk in een dorp als Neede? En wat wordt deze jongeren aangeboden? Laten we eerst kijken naar wat er aan vooraf gaat voordat we kijken naar het “probleem”. Wat er gebeurt kan niet, maar er wordt in Berkelland weinig tot niets aan gedaan om deze jongeren aan het werk te krijgen of ze iets aan te bieden zoals bijvoorbeeld een dagbesteding. Jammer dat er op nieuwsuitberkkeland alleen de “negatieve” punten genoemd worden over deze jongeren.. mijn inziens zijn er ook positieve punten te benoemen. 1 Grote negativiteit rondom de jeugd van Neede. Hoe kunnen deze jongeren op deze manier het nog “goed” doen in de ogen van de rest van de burgers in Neede en omstreken? (als ze alleen maar als “negatief” worden gezien)

  Needs: Moet dit gezien worden als een bedreiging?
  Komt namelijk wel zo over….. Zelf zeker geen kinderen of jong geweest? (al valt dit bericht niet goed te praten)

 17. Persoonlijk vind ik zwarver gait geen tuig.hij dreigt of intimideerd niet schreeuwt niemand na,en slaat al helemaal niet.weet je wat ik nu nie snap,als je die jongens alleen hebt kun je er best wel mee praten.maar als er een paar bij.zijn haat het mis.Jongens doe is normaal en probeer wat van het leven te maken.Heb voorbeelden zat met wie het wel is goedgekomen.en de ouders.hebben hier ook schuld aan.kan ook wel voorbeelden noemen waarvan de ouders.nog.slimmer zijn.en dat gedrag Word weer gekopierd door hun kroost

 18. Ook een Needsen

  @anoniem, dus omdat de gemeente niet zorgt voor een dag besteeding of werk is het de schuld van de gemeente?
  Moet niet gekker worden.
  Als die knapen hun school op een normale manier afmaken en eens moeite doen om een baan te krijgen zouden ze geen tijd hebben om rottigheid uit te halen.
  De gemeente heeft hier geen schuld, opvoeden is een taak van de ouders, daar gaat het mis.
  En geen werk in Neede? dan zoek je toch werk in een andere plaats.
  Deze jongeren hebben het veel te makkelijk, handje ophouden bij de gemeente en lekker de hele dagen rond hangen en klagen dat er niets te doen is.
  Met dit gedrag krijgen ze ook geen werk meer.
  Welke werknemer wil nauw dit tuig aan het werk hebben.

  Het zijn er maar een paar, de rest van de Needse jongeren valt niets te verwijten maar zijn letterlijk en figuurlijk slachtoffer van dit groepje.

  Deze jongens zijn niet meer te helpen, net zoals enkelbandje met zijn stoere praat, vond het vorig jaar ook nodig om jochies van 15 te mishandelen tijdens de SEN feesten, stoer hoor, 4 knapen van 20 tegen 2 kinderen.
  Blijkbaar heeft hij er niets van geleerd, zou je kind maar zijn die nu al met een enkelband rondloopt, zou me doodschamen als ouder.

 19. hijt al heurt..

  Zo ben net werkloos en zoek nog een baan ik heb nog wel ergens een v’tje en een diploma in de kast ,als de gemeente mij nou betaald ga ik daar wel staan opgelost…..

 20. helemaal eens met ook een needsen!!!! Stoere praat weinig gedram!!!! Deze jongens willen en doen niks enige is bier drinken, bankje zitten en elke week maar weer kleppen over hun nieuws op NUB. Word tijd, dat deze jongeren een parkjes gaan harken en niet continu last veroorzaken. NUB breng dit eens in kaart, die vaders waren exact zo, kerkelijk opvoed, maar in de bus alles kapot breken, wat een volk :S:S:S

 21. Nede is gewoon een ziellig dorp met veel al gehandicapten zoals bij de hacron etc Daar kunnen ze wel werk voor vinden,en voor de rest niet want die zijn namelijk niet gehandicapt ,tijd dat ze de bastion open gooien kan de jeugd lekker chillen daar.

 22. @ook een needsen
  die richting zat ik ook al te denken aan enkelbandje.zijn er immers niet zoveel in neede.maar ouders doodschamen?????deden ze dat maar is.maar elk delict word gevierd als een overwinning van kijk ons is even.

 23. Ik woon weer een half jaar in Neede en zie op die bankjes bij de Emte en Albert Hein tegenover toch wat Needsen die in mijn jeugd al niet oke waren
  Blowen en bier drinken in het openbaar mag de politie wel aandacht aan besteden.
  Wat kansloos dat je daar zit en er niks van hebt gemaakt in je leven

 24. Wat een zielig gedram
  En als ik naar de tijd hebben de meesten geen werk
  En maar lopen drammen op deze site
  En wat willen de ouders eraan doen dat jongeren naar buiten gaan vastknopen op de stoel ?
  Denk eerst na wat je zegt in plaats van bedreigingen waar toch niks van komt ?

 25. Roelof Bloo

  Eind jaren 60 gebeurde ongeveer hetzelfde in “de Ruwenhof”, Schoolstraat en omgeving; buurtbewoners werden belaagd door Nozems. Na overleg tussen de buurt en bromsnor werd een oplossing gevonden: de politie kwam met de lange lat van de ene kant de straat in, de buurtbewoners met een KP van de andere kant, iedereen die er niet woonde werd weggreranseld, de nozems vlogen als ratten tegen de schuttingen op en de lantaarnpalen in, daar zijn ze netjes uit verwijderd 🙂 Nooit hebben deze jongeren zich weer op straat in Neede misdragen :-)….. Op de politie hoef je tegenwoordig niet meer te rekenen, ze kunnen/mogen/durfen niets meer en de lange lat/sabel bij de gewone agent is al heel lang geleden afgeschaft. ;t Duurt niet meer zo heel lang dat “de verkeerde” wordt belaagd en dan gaat ongeveer ’t zelfde gebeuren als destijds in de Ruwenhof….. (vraag de oud- Needenaren maar eens naar die tijd, als er bij De Harmonie werd geknokt kwam er 1, hooguit 2 man politie met de lat binnen en werd er even vakkundig opgeruimd….

 26. Ik heb het gevoel dat er twee groepjes jongeren zijn ontstaan. Bij het boodschappen doen zie ik namelijk anderen staan bij de Emte, dan (het overschot) van jongens die ik zie als ik naar de sporthal ga, wie naar mijn weten wel bijna allemaal een baantje hebben hier in het dorp.
  Alsnog jammer dat het meest gebeuren.

 27. fLroelofbloo
  Weet je wat ik nu ook mis dat de needenaren voor elkaar opkomen.als je nu toch Ziet wat er in neede rondloopt en wat er hier Komt wonen.dan moet dat toch te regelen zijn om dat de kop in te drukken.en de tijd van de harmonie ken ik ook nogwel.s daar vreemde snuiters kwamen zoals nu.werden die ook niet zachtzinnig aangepakt.en zonder politie

 28. Steek nou eens met z’n allen een dikke vinger op! Tot hier en niet verder! Pak ze aan! Klaar!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven