Kat uit Eibergen beschoten met luchtbuks

EIBERGEN – Een onbekende heeft afgelopen weekend in Eibergen op een kat geschoten. Het dier raakte gewond aan zijn linker achterpoot. Esther Looman (eigenaresse kat) ontdekte gisteren de verwonding en ging vandaag (1 juli) naar een dierenarts om de poot te laten onderzoeken. De arts vertelde dat de wond identiek is aan een schotwond van een luchtbuks. Esther: ”De kogel is waarschijnlijk afgeketst want de dierenarts kon hem niet meer vinden.” De Eibergse heeft dinsdag aangifte gedaan bij de politie. De dierenpolitie neemt de zaak hoog op. ”Muffel maakt het naar omstandigheden goed. Ik besef met nu pas dat het heel anders had kunnen aflopen.” Het incident vond plaats in de omgeving van de Goudvinkstraat en de Vogelenzangstraat. Waarschijnlijk was de schutter zaterdagnacht actief. Het is nog onduidelijk of er meer katten zijn beschoten. Politie Berkelland zoekt getuigen? Heeft u afgelopen weekend iets verdachts gezien? Bel dan met 0900-8844.

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Kat uit Eibergen beschoten met luchtbuks”

  1. Berkellander

    Was er een paar jaar geleden ook al niet zoiets gaande in de omgeving van het Simmelink?

  2. politie niet bellen,maar kom het esther maar vertellen wie het is.dan word er WEL wat aan gedaan!!!!!!!!

  3. Niet goed
    Maar wat doet die kat in de nacht aleen
    Op straat
    Ga overal eens in de zand bakken kijken
    En je schrikt wat je allemaal vind van die katten

  4. Buurtwacht is extra alert!!! en die laten die katten overal hun gang maar gaan en zijn ze een ander tot last. Ik zal dieren zelf nooit iets aan doen maar kan wel begrijpen dat er genoeg mensen zijn die dat wel willen doen. Honden lopen toch ook niet los en schijten de tuinen vol, dus waarom katten dan wel. Ik vindt dat de schuld bij de baasjes zelf gezocht moeten worden, je huisdier heet zo omdat het een Huisdier is en geen ” laat maar lopen en ik klaag achteraf wel” dier.

  5. Moet je de kat maar niet los laten lopen, en bij een ander laten schijten. Maar om een kat te beschieten, gaat mij ook te ver.

  6. Als ik die gene was die die kat heeft geschoten… doe ik het zelfde met hem… alleen dan door zn hoofd… wat een idioot.. dan heb je toch een steekje los zitten ? Mijn kat is 2 weken geleden aan gereden en zn pootje moest er af.. volgens de dieren arts had de gene die mn kat heeft aan gereden dit moeten merken.. maar die gene is gewoon door gereden alsof het niks was…

  7. Kat thuis houden misschien een optie?
    Onze kippen ,konijn,vissen etc. komen ook niet
    ergens anders dan bij mij achter het huis

  8. Snap dat mensen gek met een kat zijn, maar ze laten het ook allemaal maar lopen en schijten overal in de tuinen natuurlijk geen reden ook maar gelijk te schieten als dat al zo is ??

  9. Het is niet alleen wat die beesten achterlaten, ze zijn ook gevaarlijk voor het weg verkeer. Steken zomaar de weg over. En oh wee als je er 1 dood rijd, dan is de bestuurder zijn schuld. En wat te bedenken van katten die ’s avonds op auto’s klimmen, Heb al paar keer krasjes kunnen ontdekken.

    Bij deze vraag ik me ook af, hoe je kunt zien dat iemand het beestje beschoten heeft. En gisteren ontdekt en vandaag pas naar de dierenarts, klinkt ook niet echt dier vriendelijk. Als je beestje wat mankeert ga je direct naar de dierenarts en niet nog een dagje pijn lijden.

  10. Steeds vaker “geniet” de hele buurt van andermans hond of kat. De aanschaf er van zou net zo moeilijk moeten zijn als het afstand doen van een dergelijk beest.

  11. berkellander

    Katten zijn nachtdieren. Een kat thuis opsluiten is pas ‘dierenmishandeling’. Een hond heb je aan de lijn, kippen zitten in rennen, parkieten in een kooi en vissen in een kom maar katten zijn nou eenmaal geen dieren die je niet aan de lijn, in een ren, kooi of kom doet. Heb zelf ook 2 katten en vind geregeld poep in onze tuin maar gelukkig hebben wij een buurt met heel veel katten en is die haat onderling daarover gelukkig niet zo erg als dat bij sommigen te lezen is hier. Jaag ze weg met wat water ofzo maar schieten…….. die lui weten niet hoe ze met dieren om moeten gaan! Moet er niet aan denken dat iemand mijn kat dit aan doet! Snap dat het vervelend is maar elk dier heeft wat! Bij de volgende is het weer het gekakel van een haan of het geblaf van een hond. Pak een schep en gooi het weg!

  12. Rp, aanschaf voor een hond is daar aan toe, vergeet niet, dat de hondenbezitter het beestje aan de lijn moeten houden een zakje bij ons moeten hebben . Ik loop continu door dode muizen te sjokken waar praten we over, honden stront word 9 van de 10 keer echt netjes opgeruimd kattenstront ligt overal

  13. Vind iedere kat een sluipmoordenaar en niet geschikt + ongewenst om deze vrij buiten te laten lopen. Midden in de nacht word je gewekt door hun gegil alsof er iemand wordt vermoord of de volgende dag zit je in hun poep te wroeten. Beschieten is van de zotte , maar los laten lopen is tot last van een ander. Dus hou je katten gewoon binnen en alle ellende is voor iedereen opgelost.!

  14. @rp het afstand doen van een dier is voor veel mensen HEEL makkelijk helaas.
    De aanschaf zou inderdaad moeilijker moeten worden en geregistreerd. voorkomt ook een hoop dierenleed.

    Wat betreft die kat, mensen hou je dier bij je.
    ik had ook regelmatig een kat van een onbekende in de tuin, beest scheet alles onder en heeft zo beetje alle vogels in de tuin omzeep geholpen.

    Kat kan er niets aan doen, de eigenaar moet hem bij zich houden. Heb maar gekozen voor een diervriendelijke oplossing, een buis ingesmeerd met zwart garage vet, visje er in en de witte kat was nu mooi zwart.
    De eigenaar houd nu de kat wel thuis.

  15. Berkellander
    Als je een kat echt als nachtdier ziet
    Moet je jezelf eerst afvragen of hij geschikt
    Is als huisdier
    We hebben ook jacht honden die gek op katten zijn
    Als we die los laten lopen schreeuwen alle katten bezitters
    Hoe we dat toch kunnen doen
    En hun katten mogen wel bij anderen alle tuinen leeg roven en vol schijten

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven