Nieuwe naam voor Needse wielerronde

NEEDE – Een nieuwe naam, maar een vertrouwde wielerronde. Nadat de vorige sponsor afhaakte, slaagde de regionale wielervereniging De Stofwolk erin een nieuwe naamgever te vinden voor dit criterium. De renners zijn dan ook gebrand om vrijdag 8 augustus zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de ‘Multimate Bouwmarkten Ronde van Neede’. En dat in een tijd dat het voor veel sportverenigingen erg lastig is sponsors te vinden. ,,Het zegt misschien wel iets over de populariteit van deze wielerronde”, aldus Marcel Meijer, voorzitter van De Stofwolk.

Hugo Hagemeijer van de sponsorcommissie van de club: ,,De Rabobank heeft ons jarenlang gesteund en daar zijn we de bank uiteraard erg dankbaar voor. Maar nadat de bank wegviel, moesten we op zoek naar een andere hoofdsponsor. Gelukkig stond bouwmarkt Multimate op als de redder van dit criterium. Henri Brokers van Multimate Borculo, zelf overigens fanatiek wielrenner, heeft daartoe het initiatief genomen. Gelukkig maar, want her en der zie je toch de nodige wielerrondes wegvallen. Vandaar dat we nu worden gesponsord door de Multimate- vestigingen in Borculo, Groenlo, Zelhem en Enschede.”

De filosofie van de regionale wielervereniging bleek goed bij die van Multimate te passen. De bouwmarkt heeft immers vestigingen door de hele regio. Volgens voorzitter Marcel Meijer doet De Stofwolk er op haar beurt alles aan het amateurwielrennen in de Achterhoek, maar ook Twente op de kaart te houden. Zo worden er jaarlijks drie eigen ronden georganiseerd in Neede, Eibergen en Groenlo. ,,Met dank aan al die vrijwilligers die zich telkens weer belangeloos inzetten. En behalve vanuit onze eigen vereniging krijgen we ook altijd veel ondersteuning van de leden van de wielertoerclub WTC Neede. Multimate liet ons ook heel duidelijk weten op deze manier een bijdrage te willen leveren aan de amateurwielersport in de Achterhoek en Twente.”

De wielerronde van Neede is in de loop der jaren uitgegroeid tot een regelrechte klassiekers onder de befaamde ‘rondjes om de kerk’. ‘Neede’ is echter zowel geliefd als gevreesd in het amateurpeloton. Marcel Meijer: ,,Geliefd omdat er altijd een gezellige ambiance heerst. Gevreesd vanwege het vals plat van de Rapenburg. Zéker geen steile beklimming, maar als je een slordige vijftig keer die hobbel moet nemen, dan kruipt dat toch behoorlijk in de kuiten.”

Om 17.30 uur valt het startschot voor de sportklasse voor een wedstrijd over vijftig kilometer. Om 19.00 uur krijgen de amateurs in totaal zestig kilometer voor hun kiezen.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Nieuwe naam voor Needse wielerronde”

  1. tropical danny

    Dus weer niet met de tropical night! 🙁 jammer van deze traditie! Tropical night is altijd de vrijdag voor de SEN

  2. Ik snap dat een goed evenement niet meer zonder sponsors kan, maar wat een vreselijke naam. Het doet me een beetje denken aan het Mitsubishi Forklift Stadiion, zoals tot vorig seizoen het stadion van Almere City FC heette … 😉

    Ik hoor een wielrenner al vragen aan een collega: “Doe jij volgende week nog mee aan de Multimate Bouwmarkten Ronde van Neede”?” Haha.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven