Technieklokaal: School Noord wint finale

BORCULO – School Noord heeft afgelopen woensdag de finale van de vrije opdracht van het Technieklokaal gewonnen. De leerlingen Lucas Hendriks, Ferron Schreibeld en Lara van Loon vielen daardoor in de prijzen. Zij ontvingen vrijkaartjes voor het Klimbos in Ruurlo. De afgelopen maanden hebben leerlingen van groep 8 die het Technieklokaal bezochten kennisgemaakt met een nieuw onderdeel in het lesprogramma: de vrije opdracht. Bij een vrije opdracht wordt aangegeven wat het product moet kunnen en welk materiaal daarvoor beschikbaar is. De uitvoering wordt geheel aan de leerlingen overgelaten. Zij worden daardoor gestimuleerd zelf initiatief te nemen en oplossingen te bedenken.

Vijf scholen hadden zich geplaatst voor de finale: School Noord uit Borculo, Julianaschool uit Almen, Rehoboth uit Ruurlo, Prins Willem Alexanderschool uit Laren en de G.A. van der Lugtschool uit Gelselaar (was verhinderd voor de finale). De opdracht was om een brug te bouwen van balsahout, speldjes en touw. De finalisten kregen daarvoor ongeveer twee uur de tijd. Samenwerken speelde bij de uitvoering van de opdracht een belangrijke rol. Aan het eind werden de gemaakte bruggen getest in het bijzijn van ouders, grootouders en bekenden. De school met de brug die het meeste gewicht kon dragen, zou als winnaar worden gehuldigd.

Die eer ging uiteindelijk naar School Noord uit Borculo met een gewicht van 4750 gram. Daardoor mogen Lucas Hendriks, Ferron Schreibeld en Lara van Loon zich het komend jaar de beste bruggenbouwers van de gemeenten Berkelland en Lochem noemen. De leerlingen vonden het een leuke, spannende opdracht. Evelien Egers van het Technieklokaal sprak van een boeiende afsluiting van het seizoen. “De invoering van de vrije opdracht is prima verlopen, daar gaan we volgend schooljaar zeker mee door.”

Uitslag wedstrijd bruggen bouwen Technieklokaal:
School Noord Borculo: 4750 gram
Julianaschool Almen: 4500 gram
Rehoboth Ruurlo: 3750 gram
Prins Willem Alexanderschool Laren: 3250 gram

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Technieklokaal: School Noord wint finale”

  1. misschien kunnen de bruggen in Borculo ook op een normale manier gebouwd worden en niet zoals die bij het gemeentehuis de halve ronde voetbal misschien kunnen die 3 leerlingen ook daar een tekening van maken en het de burgemeester overhandigen zou voor ieder een pre zijn en zeker voor gehandicapten die er met veel pijn en moeite tegen aan moeten fietsen lopen of met scootmobiel het eng vinden om er tegen aan te gaan dat zou wat zijn want,het is levens gevaarlijk en vooral als je ook nog over de brug bent en aan de rechterkant heb je invalideplaats ik zou me auto daar nooit neer zetten want je kan niet zien wat er over die brug aankomt op afstand wie,dit toch heeft bedacht dus graag nieuwe bruggen op papier zou prettig zijn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven