Verenigingen krijgen flinke slomp geld

RUURLO – Rabobank Graafschap-Noord keert in het totaal € 200.000 uit aan 35 projecten in de gemeenten Lochem, Zutphen, Berkelland, Bronckhorst en Brummen. Het geld is afkomstig uit het Coöperatiefonds van de bank. Leden van de bank konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete project. Vandaag is bekend geworden welke projecten dit jaar op een bijdrage uit het fonds mogen rekenen.

De 77 ingediende projecten die aan de criteria van het fonds voldeden, zijn door bank gepubliceerd op de website stemophetcooperatiefonds.nl. Voor ieder van de vijf gemeenten was een bedrag beschikbaar naar rato van de aanvragen. Leden van de bank konden tot en met donderdag 17 juli hun stem uitbrengen en zo bepalen welke projecten een bijdrage krijgen. Er is in grote getale gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Maar liefst 6.227 leden brachten hun stem uit.

De meeste stemmen (335) zijn gegaan naar Zwembad ‘Het Elderink’ in Hengelo voor de verduurzaming van het zwembad door het plaatsen van zonnecollectoren. Daarna volgde Zwembad Ruurlo (249 stemmen) voor energiebesparende maatregelen en Kulturhus Het Kruispunt in Laren (217 stemmen) voor het verbeteren van de familiekamers bij het mortuarium. De gehele einduitslag is te raadplegen op de website www.stemophetcooperatiefonds.

Tijdens de ruim vijf weken waarin gestemd kon worden, was op de website het aantal uitgebrachte stemmen te volgen. Veel verenigingen en stichtingen startten een campagne om meer stemmen binnen te halen. En niet zonder succes. Oproepen via de social media, zoals Facebook en Twitter, in lokale kranten, via mond-tot-mondreclame en andere creatieve ideeën hielpen mee om meer stemmen te werven voor toekenning van de gevraagde financiële bijdrage.
Van de nettowinst investeert Rabobank Graafschap-Noord jaarlijks een deel weer in de lokale samenleving onder andere via het Coöperatiefonds. Met dit fonds wil de bank de vitaliteit en kwaliteit van de regio waarin zij werkzaam is verbeteren door te investeren in verschillende thema’s. Dit zijn economie en innovatie, kunst en cultuur, jongeren en educatie, sport en ontspanning, natuur en milieu en zorg en welzijn.

Ook na de fusie per 1 augustus 2014 met Rabobank Achterhoek-Oost blijft de Rabobank zich inspannen voor de ontwikkeling van de leef- en werkomgeving van haar leden en klanten.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Verenigingen krijgen flinke slomp geld”

  1. Dit is een goede actie, maar een heel groot minpunt, kleine verenigingen of stichtingen grijpen altijd mis omdat ze niet genoeg stemmen krijgen. Rabobank graag aandacht hiervoor en probeer de actie eens anders op te zetten, de kleine verenigingen hebben vaak meer problemen met investeringen dan grote verenigingen.
    Keer vaker kleinere bedragen uit dan een paar keer grote bedragen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven