Alle korpsen uitgerukt voor stormschade

NEEDE – Alle brandweerkorpsen uit Berkelland zijn vanavond uitgerukt voor meldingen van stormschade. In Ruurlo moest de brandweer naar de Tolhutterweg, Eibergen (Oldenkotseweg in Rekken), Borculo (Buurseman Beltrum). Post Neede had een zware klus aan de Waterleidingdijk (zie foto en video). Ze zijn enige tijd bezig geweest met het opruimen van de gesneuvelde boom.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Alle korpsen uitgerukt voor stormschade”

  1. Eigenlijk te belachelijk voor woorden dat de brandweer, meestal vrijwilligers, de bomen. takken, etc moeten opruimen terwijl mensen van de buitendienst van de gemeente thuis zitten. Misschien een taak om over te hevelen naar ondernemers die er in deze beroerde tijd best wel wat willen bij verdienen..

  2. @pascal,

    Wat ik nog het meest balachelijk en gevaarlijk vind, is dat de brandweer met een 3 daagse cursus alles ”denkt” te weten te komen over hout op spanning zagen ect. Wij als bosbouwer/boomverzorging vinden storm schade al gevaarlijk zagen en met wat jaren ervaring weet je nog nooit hoe welke tak onder spanning staat ect. Ik vind dat er bij de brandweer is gekeken moet worden of er geen bedrijf in de gemeente zitten die dit werk voor hun kan over nemen. Deze bedrijfven hebben ten eerste het materiaal beter voor me kaar als de brandweer en ten tweede hebben betere contacten lopen in de gemeente voor eventuwele mobile krane ect. In de crisis zouden we mekaar toch eens wat beter kunnen helpen, zeker in de groen zector waar alles al niet zo breed is.

    Mischien een tip voor de brandweer wanneer ze dit lezen:

    Voor eigen veiligheid is het mischein een optie om een vacaturen online te zetten voor mensen met zaag ervaring en de benodigde betere papieren. Deze brandweerlieden kunnen dan alleen ingezet worden bij storm schade’s en andere zaken die te maken hebben met zaag werkzaamheden. Zo kunnen de brandweer lieden tijdens oefeningen en uitrukken weer wat van deze mensen leren. en andersom de mensen met de zaag weer van de brandweer lieden op gebied van brand veiligheid en brandgevaren.

    Roy Nijman mischein een idee dit voor te leggen aan de korpsen binnen berkelland. Gezien jouw contacten zal dit zeker wel lukken. Je mag ook gerust een mailtje doen naar mijn contact gegevens die ik moest invullen voor dit bericht.

  3. Reclame voor jezelf? Met een 3 daagse cursus weet je misschien nog niet alles. Maar als je je rijbewijs net haalt kun je ook nog geen auto rijden….

    Dus wat het meeste telt is de praktijkervaring, hoelang doe jij dit al ?????? En de brandweer zit echt niet op onderaannemers te wachten als er calamiteiten zijn, het moet gelijk gebeuren en niet een uur later. En een mobiele kraan regelen ze wel bij Olminkhof en niet bij jou 🙂

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven