Er zit dit jaar een luchtje aan Festunique!

BELTRUM/NEEDE – Al eens een ritje willen maken op een vliegend tapijt? Nog nooit spacecake geproefd? Verlost willen worden van uw grootste angst? Kom dan op 7 september naar Festunique in Beltrum. Een uniek festijn met prachtig straattheater, geanimeerd bloemencorso en uitdagende muziek. Centraal binnen Festunique staan een defilé van corsowagens, uiteenlopende straattheatervoorstellingen en verrassende muziekoptredens. Daarnaast is er kermis en een braderie. Aan het bloemencorso nemen elf grote creaties deel. Ze zijn beplakt met dahlia’s en gaan vergezeld van muziek, dans, theater en andere animatie. Bouwers werkten maandenlang aan de creatieve uitspattingen. Tussen de corsowagens rijdt ook een heel bijzondere praalwagen. Hierop speelt Herman Brood samen met zijn Wild Romance zijn grootste hits. Tijdens het tribute-optreden worden door de Wild Ladies canabiscuitjes, spacecake en weedbrood uitgedeeld.

Never be clever. Muziek is ook elders in het dorp volop te vinden. Op de verschillende pleinen en in de straten spelen uiteenlopende bands en muzikanten. Festunique biedt op muzikaal terrein elk wat wils. Zo is er om 16.30 uur een optreden van de band Old Ni-js, met (oud)Normaalcorifeën Ferdi Joly en Willem Terhorst.

Gewaardeerd onderdeel van Festunique is het straattheater. Vele tientallen artiesten laten in Beltrum hun kunsten zien. Onder hen de mannen van Bicycletter. Op een vier meter lange, zespersoons tandem maken ze al fietsend aanstekelijke muziek. Stappen ze af, dan is het dolhilarisch theater wat de klok slaat. Van de partij is ook straatverkoper Hassan. Hij probeert onder andere vliegende tapijten aan de man te brengen. Tip: maak een proefrit voordat u zo’n tapijt koopt, want Hassan is een handige verkoper.

Een prachtige straattheateract brengt ook magiër Mirlen. Hij verlost u op miraculeuze wijze van uw angsten. Stap zijn ‘Dragon-Cat’ kasteel binnen en verbaas u over de hogere krachten van Mirlen. Uw angst zal zich in vele kleuren voor uw ogen voordoen en vervolgens plaatsmaken voor verlichting.

Festunique begint om 12.00 uur en gaat over in de Beltrumse kermis. Komende dagen alvast in de Festunique-stemming raken? Stem dan donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 september af op Radio Festunique op 99.5 FM.

Kijk voor meer informatie over het totale programma van Festunique op www.festunique.nl.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Er zit dit jaar een luchtje aan Festunique!”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven