Google rijdt deze zomer door Berkelland

EIBERGEN – Google Bedrijfsfotograaf Wessel Bottenberg uit Eibergen is op de hoogte gesteld dat er deze zomer nieuwe Google Street View foto’s worden gemaakt in Berkelland. Ze maken actuele opnames van de gemeente. De Street View auto’s zijn voorzien van een panorama camera op het dak. Met deze camera maken ze razendsnel foto’s vanuit verschillende gezichtshoeken. Vervolgens worden deze foto’s aan elkaar gekoppeld tot één 360 graden afbeelding.

Google heeft nu ook iets extra’s toegevoegd aan Google Street View, namelijk de “terug in de tijd” functie. Online bezoekers kunnen deze zomer de nieuwe 360 graden foto’s bekijken, maar ze kunnen ook het verschil zien ten opzichte van 2009. Zo kun je zien wat er afgelopen jaren veranderd is in Gelderland.

Wessel Bottenberg kan niet precies vertellen wanneer de Street View auto(‘s) precies gaan fotograferen maar het zou deze zomer nog gebeuren.

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Google rijdt deze zomer door Berkelland”

  1. Nou Henri, privacy bestaat bijna al niet meer. Ik vindt het ook vreemd dat dit zo allemaal maar kan en mag, maar ja het gebeurt gewoon waar je bijstaat (ff lachen naar het vogeltje dus)

  2. Mag de hacron en de gemeente eens flink aan het werk met al dat onkruid in de straten…. tenminste al ze weten waarvoor hun gereedschap echt dient ipv te gebruiken als leun gereedschap.

    Anders denken de mensen nog echt dat het hier allemaal onbewoonbaar is…

  3. In principe mag je alles op/vanaf de openbare weg fotograferen Alleen als vooraf is afgesproken dat er geen foto’s gemaakt mogen worden is het niet toegestaan. Publiceren van portret foto’s is zelfs toegestaan, tenzij de geportretteerde een redelijk belang heeft tegen het publiceren.

  4. Het scheelt dat kentekens van voertuigen en gezichten van mensen in de nabewerking worden geblurred en/of verwijderd.

  5. Wat een gezeur om niks, als je niks op je kerfstok hebt, laat dan gaan. Wel het voordeel van Google hebben en niet het “nadeel”. Ga wat zinnigs doen, stoffel je tuin, komt die mooi op de foto, hahaha.

  6. Privacy?? niks is meer prive… met de komst van internet en de daarbij horende media is ons leven geen geheim meer, maar dat hoef ik niemand dacht ik meer te vertellen.. Google je eigen naam maar eens dan kom je er achter wat de wereld van jou weet!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven