Lef en techniek triomferen in natte Ronde

NEEDE – Het kwam vooral aan op techniek en een fikse portie lef. Door de overvloedige regenval tijdens de Multimate Ronde van Neede werd het uithoudingsvermogen van de wielrenners afgelopen vrijdag behoorlijk op de proef gesteld. Routinier Ron Paffen was in de sportklasse zijn medevluchters te snel af. Bij de amateurs prolongeerde Wouter Hendriks zijn titel.

Nadat het vlak voor het startschot viel begon te regenen, wilde het gedurende beide wedstrijden maar niet meer droog worden. Door de barre omstandigheden streden de coureurs in beide categorieën op het scherpst van de snede, waarbij het op het spekgladde wegdek vooral zaak was om overeind te blijven. Het was Stofwolker Atse ten Brinke uit Lichtenvoorde die ervoor zorgde dat het zwart-geel-groen van zijn club op het erepodium terug te zien was.

Nadat de organiserende wieler- en skeelervereniging De Stofwolk een nieuwe naamgever had gevonden, was het voor het eerst dat de wedstrijd werd verreden onder de noemer Multimate Ronde van Neede. Komende zaterdag organiseert De Stofwolk in Groenlo De verse bakker.nl – Dwars deur Grolle. Waarbij er ’s middags al vanaf 15.00 uur wordt gestreden om het kampioenschap van Oost-Gelre.

Om 16.00 uur valt het startschot voor de hardloopwedstrijd, terwijl het om 17.00 en 18.30 uur de beurt is aan de renners in de categorieën sportklasse en amateurs.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Lef en techniek triomferen in natte Ronde”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven