Slagwapen aangetroffen tijdens controle

EIBERGEN – Politie Berkelland heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote controle gehouden op het terrein rondom het danspaleis. De Koninklijke Marechaussee en het Grensoverschrijdend Politieteam hielpen van 23.00 tot 05.00 mee. De laatstgenoemde reed in onopvallende auto’s langs de grens en door de kom van Eibergen. De agenten en de Marechaussee hadden bij de voormalige disco een controle post opgezet.

“Deze politiecontrole is gericht op criminele activiteiten. We hebben onder andere veel aandacht voor de zitmaaierdiefstallen. De laatste tijd worden er weer veel maaiers gestolen in het buitengebied van Eibergen”, aldus de politie. Tijdens de controle werd een persoon aangetroffen die een slagwapen achter in de auto had liggen (zie foto), ook was hij op het moment van de controle niet in het bezit van een rijbewijs en een I-kaart.

De automobilist (gesignaleerd als vuurwapengevaarlijk) is aangehouden. Op dit moment is er nog niet bekend of er meer zaken aan het licht zijn gekomen tijdens de controle.

Update vrijdagmiddag 22 augustus 14.00 uur:
De politie laat zojuist weten dat er geen noemenswaardige dingen zijn gevonden. Verder zijn er ook geen aanhoudingen verricht. Politie Berkelland gaat binnenkort nog een criminelen-controle plannen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4954]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Slagwapen aangetroffen tijdens controle”

  1. Gedeelde mening over zulke controles. Dat ”slagwapen” kan ook als een werpbuis gebruikt worden om voer te werpen voor karpervissers.

    Ik ben zelf ook eens bekeurd met een soortgelijke situatie, omdat ik mijn maglite van 50 cm in de auto voor handen had liggen. Totaal geen kwade bedoelingen mee, en ik heb er ook geen afstand van gedaan. Maar toch nemen ze het in beslag en kreeg ik 100 euro boete. In bezwaar gegaan rechtsbijstand erbij want heb het duurste pakket.

    Uiteindelijk werd de boete geseponeerd en zou ik de lamp terug krijgen, maar helaas mijn mooie maglite die ik nog uit de diensttijd had waar ik gehecht aan ben was ineens op onverklaarbare wijze verdwenen. Het was natuurlijk een speciale uitvoering in camouflage kleuren dus dat vond iemand blijkbaar zelf ook mooi. Deze lamp hangt nu hoogstwaarschijnlijk thuis bij een ”agent”….

  2. Ook een Needsen

    Een metalen buis met tape als handvat gebruik je echt niet voor karpervoer. Dat kun je ze wel proberen wijs te maken als je een volledige visset incl. hengel bij je hebt maar niet als het zo in de auto ligt.

  3. Zulke controles zijn volgens mij altijd goed. Voelen mensen zich misschien iets veiliger en de criminelen zich minder veilig.

  4. De buis wat in beslag werd ingenomen was van een vriend van mij, en die werd gebruikt om de sub-woofer te klemmen, en toen oom agent de kofferbak los maakte, rukte hij de metalen buis weg, en bleef van stand dat het niet daar voor bestemd was, en het verhaal om de groene hand vat, hij had in het verleden wat losse tape in de auto, en wikkelde daar om heen, en zonder bedoelingen er bij, maar nogmaals de agenten geloofden het niet,

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven