Stichting wil meer jeugd bij vogelschieten

EIBERGEN – Kermiszondag is traditiegetrouw het moment van het vogelschieten in Eibergen; wie wordt de nieuwe schutterskoning van Eibergen? Er bestaat wat verwarring over het vogelschieten met name in de leeftijdscategorie tussen de 18 en 30 jaar. “We willen het traditionele vogelschieten in een nieuw jasje steken, maar vooral ook voor jeugd weer een hele ervaring maken. Het is gezellig en iedereen boven de 18 jaar is welkom” vertelt Niek Boevink, voorzitter van Stichting Draaimolen.

“Voor € 6,- kun je deelnemen aan het vogelschieten. Diegene die een vleugel, kop of staart eraf schiet wint € 50,-. De persoon die de hele romp er af schiet is de nieuwe schutterskoning en wint € 150,-“. De verwarring zit vooral in het worden van de schutterskoning. Vroeger was het een kostbare aangelegenheid als je schutterskoning werd. Dat is in Eibergen, in tegenstelling tot andere plaatsen, allang niet meer zo. “De één geeft een rondje van het prijsgeld voor alle aanwezigen, de ander alleen voor zijn of haar groep. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.” vertelt Wim Tijink, lid van de schuttersgilde.

Zondag 24 augustus om 13:00 uur zal de Schutterskoning van 2013 thuis opgehaald worden en precies om 15:00 uur zal burgemeester Joost van Oostrum, in het openluchttheater het eerste schot lossen. De middag wordt muzikaal ondersteund en voor de kids is er het vogelgooien vanaf 14:30 uur.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Stichting wil meer jeugd bij vogelschieten”

  1. Bij FC Eibergen hebben ze niets te klagen met het vogelschieten. Je hoort van de deelnemers daar dat het in Eibergen zelf nooit zo druk is met het vogelschieten. Misschien moeten ze daar eens aan kloppen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven