Zeker tien dode eenden door botulisme

BORCULO – De dierenambulance heeft donderdagavond 7 augustus dode eenden uit de Berkel gehaald. De dieren werden aangetroffen ter hoogte van de watermolen (in het centrum van Borculo). Ook zijn er wat zwakke eenden meegenomen. “De zieke dieren kunnen gelukkig gered worden”, aldus Olette van der Werf.

Er liggen nog steeds dode eenden in het water (zeker vijf). De dierenambulance gaat vrijdagmorgen weer terug naar Borculo om poolshoogte te nemen. De gemeente Berkelland wordt morgenvroeg ook geïnformeerd over de eendensterfte.

Olette vermoed dat de eenden zijn overleden aan botulisme. Tot nu toe zijn er zeker tien dode dieren geteld.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Zeker tien dode eenden door botulisme”

  1. inwoner borculo

    Drama gaat door, Roy net nog gezien met de dames van de dieren Ambulance ( zaterdag)

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven