Flinke renovatie woningen Westenesch

EIBERGEN – Eind oktober krijgen 218 gezinswoningen in wijk Westenesch in Eibergen een flinke opknapbeurt. Wooncorporatie ProWonen maakt de woningen ook energiezuiniger om de woonlasten zoveel mogelijk te verlagen. “De woningen krijgen een echte metamorfose,” zegt projectleider Bart Ruiterkamp van ProWonen. “Aan de buitenkant van de woningen worden alle kozijnen vervangen. De roze en lichtblauwe kleuren, die zo kenmerkend zijn voor deze wijk sinds eind jaren 90, verdwijnen hierdoor. De bewoners hebben dat nieuws enthousiast ontvangen. En dan druk ik mij nog voorzichtig uit.”

Ook pakt de corporatie de uitbouw van de woningen aan. Door middel van vloer- en spouwisolatie en het aanbrengen van een cv-ketel worden de woningen energiezuiniger. ProWonen biedt bewoners aan om in de woning het keukenblok te laten vervangen. De bewoner bepaalt zelf of hij meedoet met deze verbetering in de woning.

ProWonen organiseerde voor bewoners een speciale inloopbijeenkomst. In de showroom van Witzand in Eibergen werden de huurders op verschillende informatieborden en bij meerdere stands geïnformeerd over de uit te voeren werkzaamheden. Achterhoekse aannemerscombinatie “Buurtmakers” start eind oktober met de uitvoering. De laatste woningen zijn in juni 2015 aan de beurt.

Dit project maakt onderdeel uit van de Achterhoekse impulsplannen. Met financiële steun van de Provincie Gelderland worden extra energiebesparende maatregelen doorgevoerd waarvoor bewoners geen huurverhoging ontvangen. ProWonen investeert de komende jaren ruim € 30 miljoen in energiebesparende maatregelen in 1500 woningen.

De woonlasten worden hierdoor voor de betrokken huurders lager. Want ProWonen gaat voor betaalbare woonlasten.

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Flinke renovatie woningen Westenesch”

 1. Laten de bewoners maar eens goed verdiepen want een keuken heeft afschrijving en na zoveel jaar heb je geen bijbetaling

 2. Prowonen gaat voor betaalbare woonlasten ??????????????
  Vreemd.
  Ieder jaar word de huur verhoogd.
  Uiteindelijk de woningen niet meer te betalen voor mensen in een uitkering of met een minimum inkomen.

 3. Jaja, de woonlasten worden lager. Maar de huur gaat wel omhoog! Ze doelen erop dat het gasverbruik minder wordt door de isolatie en nieuwe cv ketel. Dus als je weinig thuis bent of weinig stookt dan gaan je woonlasten omhoog!!!!!

 4. bewoners alleen de zon gaat gratis iedere dag op , dus ook met subsidie zullen de energie kosten wel dalen maar de maandelijkse huur zal altijd stijgen.

  maar ja je krijg er wel een betere woonwijk voor terug

 5. raar dat die huizen alweer aan de beurt zijn en dat de huizen met minder dan 2 vierkantemeter douch ruimte een keuken van 27 jaar oud enkel glas boven niks mee gebeurt ja hier een daar een likje verf in een ander kleur maar wel elk jaar 4,5 procent er boven op gooien je word bedonder waar je bij staat maar goed .dat is prowonen

 6. Volgend jaar en het jaar erop gaan de huren volgens mij met 3% omhoog. Dus dat is 6%. Ben benieuwd of er na de verbouwing nog wat extra bijkomt.
  Pro wonen wil geen huurverhoging naar inkomen zogenaamd om geen verschil in huur in de zelfde woning te krijgen, maar als iemand er uit gaat, mag de huur wel gelijk zoveel omhoog. Dus er is wel verschil in huur voor de zelfde woning.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven