Infomarkt voor plannen AZC in Rekken

REKKEN – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Berkelland gevraagd om de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte in gebruik te mogen nemen als asielzoekerscentrum (azc) voor een periode van vijf jaar. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland wil medewerking verlenen aan de planologische procedure die hier voor nodig is.

Na het volgen van de formele procedures zullen de eerste bewoners instromen. Er zullen 210 bewoners gehuisvest worden in de bestaande gebouwen. Op langere termijn kan dit aantal uitgebreid worden tot 750 bewoners door het plaatsen van semi-permanente units. De gemeente moet nog een beslissing nemen over het verlenen van medewerking aan het verzoek en op de nog in te dienen vergunningaanvragen.

Het COA organiseert in samenwerking met de gemeente Berkelland een informatiemarkt op woensdag 1 oktober a.s. van 19.00 tot 21.00 uur. Omwonenden in een straal van 1800 meter, Belangen Vereniging Rekken en de huidige eigenaar van het pand (Stichting Oldenkotte) zijn hiervoor uitgenodigd. De informatiemarkt vindt plaats in café Kerkemeijer, Rekkenseweg 44 in Rekken.

De voormalige tbs-kliniek is uitermate geschikt voor opvang van vluchtelingen aangezien het complex leegstaat en allerlei voorzieningen al aanwezig zijn. Aan het gebouw dient een aantal kleine bouwkundige aanpassingen plaats te vinden om opvang mogelijk te maken.

Op dit moment heeft het COA te maken met een stijging van de bezetting op de opvanglocaties en daarom is uitbreiding van capaciteit nodig. Er is sprake van een toenemend aantal asielzoekers uit Syrië, Somalië en Irak.

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Infomarkt voor plannen AZC in Rekken”

 1. buurtbewoner van voormalige kliniek oldenkotte.

  Het is een schande!
  Wat moeten die mensen hier!
  Er is hier niks te doen, ze gaan allemaal rondzwerven en leveren alleen maar overlast!
  Plus het is erg slecht voor de toerisme van rekken en omgeving!

 2. Heeft B&W net het 8 uur journaal gekeken? IS, aanslagen in Nederland, een vrouw die in Raqqa, ‘de hoofdstad’ van IS in het geheim filmt en commentaar krijgt dat ze ze zich niet voldoende bedekt. Laat er nu een grote stroom mensen uit het Midden Oosten hier naar toe te komen. Daarnaast staan Eritrea en Somalië nu ook niet bekend om hun tolerantie jegens de kuffars (ongelovigen) en veel asielzoekers komen ook uit die landen. Ik hoop dan ook dat deze mensen, als ze willen/mogen blijven trouw zweren aan de Nederlandse normen en waarden. Ik vind de verhouding asielzoekers versus inwoners hier wel heel scheef.

 3. Zoveel mensen werkt verstorend op de plaatselijke gemeenschap. In 2011 in Apeldoorn zelfde probleem gehad. De wijk Orden was unaniem tegen en heet met het argument van de leefbaarheid het gemeentebestuur op andere gedachten gebracht. Het is in en in treurig dat ze daar in het MiddenOosten rotzooi lopen te schoppen en wij de problemen geïmporteerd krijgen. Het moet eens een keer ophouden.

 4. goed idee, goed voor de werkgelegenheid en voor slachthuis haaksbergen,,panden staan toch leeg.die mensen moeten toch ook ergens heen, en het is een mooi gebied daar!

 5. en ook goed voor de eibergse middenstand en supermarkten, het is een uitstekend idee maar de mensen moeten er eerst even aan wennen maar het komt allemaal wel goed.

 6. zoals ik al zei ben ik het eens met het eerste verhaal, wat doen die mensen de hele dag en wat levert ons op???? kort zinnig weinig, tis alleen voor de lokale bakker gunstig. Oke en de eerste week voor Obbink kwa verkoop telefoons. Voor de rest alleen de gemeente. Ik zat in tijden van het AZC eibergen op school en een jongen uit mijn klas filmde zijn eigen fiets, weet je wat het opleverde? 150 gestolen fietsen. Niet dat die mensen dat zullen doen, maar er is niks te doen rondom Rekken en wat krijg je dan??? Juist ja

 7. Goed idee???!!!!
  750 asielzoekers is een veels te grote belasting op een dorp als Rekken! Zelfs nog voor de naastliggende dorpen Eibergen/Haaksbergen.
  De mensen moeten inderdaad ergens heen, en iedereen wil dat ze opvang krijgen echter niet in hun “achtertuin”. Dan kan ook best, maar niet met dit soort idiote getallen!

 8. Jullie moeten wel goed naar het journaal kijken. Het zijn juist de mensen die tègen de terreur van Isis zijn die nu vluchten. Veel christenen, hoogopgeleiden en gematigde moslims uit Syrië en Irak. Ze hebben huis en haard verlaten. Veel gezinnen met kinderen. Hoe zou jij opgevangen willen worden als je voor verschrikkelijk terreur zou moeten vluchten, als ze van je familieleden de keel hebben doorgesneden, als je om je heen ziet dat vrouwen verkracht worden en kinderen mishandeld??

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven