Rudie stopt na 27 jaar als brandweerman

NEEDE – Vijf commandanten en vijf burgemeesters, Rudie Bemthuis (51) heeft afgelopen jaren heel wat leidinggevenden voorbij zien komen. De Needse brandweerman heeft woensdagavond na zevenentwintig trouwe vrijwilligers-jaren officieel afscheid genomen van de brandweer. “Het is mooi geweest, tijd om jongeren de kans te geven.” Rudie werd ’s avonds door twee collega’s thuis opgehaald. Hij mocht voor de laatste keer een ritje maken in een tankautospuit (zie video). Bij de kazerne werd hij opgewacht door vrijwilligers van post Neede. Tijdens het officiële afscheid hielden Tom Borninkhof (voorzitter brandweervereniging) en Freek Heijdemann (postcommandant) een toespraak en overhandigden een oorkonde en bijbehorende versierselen. ”Gemaakte afspraken werden altijd nagekomen, en een oefening overslaan was er niet bij”, zegt Heijdemann. Rudie werd op 1 augustus 1987 aangesteld bij brandweer Neede. Dat gebeurde destijds door commandant Marinus Everink en burgemeester Jager. ”Wat mijn eerste grote was? Dat weet ik nog goed. De pieper ging op 6 januari 1988. Er was toen een brand bij Rotor in Eibergen.”

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Rudie stopt na 27 jaar als brandweerman”

  1. Rudie , bedankt voor je inzet ,ik heb er gelukkig geen gebruik van hoeven maken. Goed dat er mensen zijn die zich zo dienstbaar inzetten voor de samenleving.

    Helemaal top!!

  2. Rudie. Bedankt voor de inzet voor post Neede en omgevende gemeentes. als assistentie De brand bij de rotor weet ik mij ook nog zeer goed te herinneren.Succes met je leven en vooral als je de sirene,s door neede hoort gaan. Want eens een brandweerman altyd een brandweerman 24/7.

  3. Ha die Rudie,

    Geniet van je vrije tijd en kijk terug op een mooie tijd. Ongetwijfeld veel mee gemaakt en mensen geholpen/gered.

    Het gaat je goed en wellicht zien we je nog eens

    Martijn
    Post Eibergen

  4. Ha Rudi,
    geniet nu van je verdiende rust.
    Ik vind het een hele prestatie!
    groetjes uut ut westen
    Erik

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven