Weer een mishandeling: Buurt is het zat

NEEDE – Bewoners rondom het voormalige Bastion (Koolmeesstraat, Buizerdstraat en Es) zijn het meer dan zat. Maandagmorgen 29 september is er opnieuw iemand in elkaar geslagen. ”Het wordt nu tijd dat we het heft in eigen hand gaan nemen. We accepteren dit gedrag niet meer. Vandaag of morgen escaleert de boel. We zijn niet de enige die klagen. We horen veel geluiden in Neede”, aldus een bewoner die zijn boosheid uit richting NUB. Maandagmorgen tegen 08.15 uur werd een 17-jarig meisje uit Haaksbergen mishandeld toen ze onderweg was naar haar werk. Ze stapte uit de bus (station) en liep richting de Oudestraat. Ter hoogte van het Bastion werd ze mishandeld door een jongen. Ze raakte daarbij gewond en moest naar de huisartsenpost. Het meisje werd na het incident opgevangen door medewerkers van bakkerij Batist. Politie Berkelland kwam ter plaatse om het slachtoffer te horen. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Volgens bronnen reden er meerdere auto’s en een vrachtwagen langs toen het gebeurde. “Niemand stapte uit, heel triest”, aldus een familielid van het getroffen meisje. Heeft u wat gezien, bel dan 0900-8844.

Update maandagmorgen 29 september 11.15 uur:
De politie speurt nog steeds naar de dader. Het signalement is net vrijgegeven: Jongen had kort haar (stekelig), droeg een zwart shirt en broek, was rond de 1.80 lang. Het voorval gebeurde in de Lijsterstraat.

Deel dit artikel:

27 gedachten over “Weer een mishandeling: Buurt is het zat”

  1. Potverdikkie moet niet gekker worden hier in Neede. En ik zou idd niet gek opkijken als wij een keer het heft in eigen hand gaan nemen.
    Vind het wel ontzettend beschamend dat er niemand stopt of ingrijpt. Super Jan en Nicolien dat jullie helpen, denk dat Jan aan de wandel was met de honden.

  2. bewonerUITneede

    Het word inderdaad een keer tijd dat er wat gebeurd in neede kwa veiligheid.
    Wij hebben al meer dan 2 jaar overlast van hangjeugd met auto’s die op het parkeerterrein van het zwembad herrie maken, racen en vermoedelijk drugs verhandelen.
    Bij de politie is het bekend na rond de 75 keer gebeld te hebben, maar ze zeggen dat ze er niks aan kunnen doen.
    Echt schandalig dat er niet harder word opgetreden!

  3. Iedereen die in de buurt van het bastion woont, weet wie het zijn.
    Het zijn altijd dezelde lui wie daar staan.
    Als de politie niks doet, doen we het zelf wel.
    En ja, ik weet dat dat net zo fout is, maar er moet nu gewoon wat gebeuren

  4. Gewoon als buurt het heft in eigen handen nemen want de politie komt toch pas als de daders weg zijn. Stel je voor dat je er een pakt dan moet je aan het werk.Appeltje week afrossen dat tuig

    Frank

  5. tja hier komt alleen een eind aan als de buurt bewoners zelf ingrijpen, van de gemeente en politie moet je hier in berkelland niks verwachten. die zijn te lui om naar de Berkellanders te luisteren
    HELAAS DE HARDE WERKELIJKHEID

  6. dat was mooi optied.vind het goed dat nub dit plaatst.en hoop ook niet dat jullie gaan zwichten voor welke bedreiging dan ook.goed zo nub

  7. Die duplex bewoners daar keer goed uitroken
    Zit vol drank drugs en veel plegers
    Ja ook UW zoon en dochter komen of wonen daar!

  8. inwoner borculo

    Hang jongeren om 08:15 uur al aan het hangen ? woont die gek niet toevallig in een kartonnen doos daar in de bosjes ergens ? en hij valt willekeurige mensen aan ? klinkt meer als een needeanderthaller dan hangjongere

  9. Beetje een rare tijd voor hangjeugd! En als je van het busstation afkomt dan loop je toch gelijk naar de Oudestraat, dan kom je toch niet langs het Bastion? Misschien was het wel een bekende en is ze bang om gegevens te geven.

  10. Nou de hangjongere hebben wel wat beters te doen dan om dit tijdstip zielig een meisje in elkaar te slaan wij werken ook gewoon net als ieder ander en zijn niet zo zielig om zoiets te doen wel een beetje onder de maat want wij zijn zelf ook op zoek naar die gene want hierdoor worden wij weer slecht gepraat en aangekeken voor alles wat er in neede gebeurt

  11. @ De Wilde denk dat het bij die duplex woningen wel mee valt, denk dat door het hele dorp van die half wilde wonen

  12. Zielig hoor om een meisje te slaan…
    zou graag willen weten wie deze zwakkeling is geweest !!

  13. goh, misschien is ut wel zo dat als onze hermandad(pliesie)niet alle MENSEN bij de emté-bankjes had weg verbaliseerd dat ze dan het meisje wel hadden kunnen helpen en ROY laat ongefundeerde beledigingen en suggesties es ff achter wege ZOU jouw en je site sieren, met vr. gr. gait z.

  14. Lieve mensen,
    In dit geval was ik er nauw bij betrokken. We weten niet of dit iemand uit Neede was en er wordt ook niemand, of een groep beschuldigd. Dat het een belachelijke zaak is, is natuurlijk overduidelijk! Zo’n klojo moet natuurlijk zijn straf krijgen. Dat het zo langzamerhand de spuigaten uitloopt is ook duidelijk. In principe hebben we een verdomd mooi plekje om met z’n allen te wonen en het is jammer dat zulke excessen het verpesten en mensen een gevoel van onveiligheid hebben/ krijgen.
    Kunnen we er met z’n allen niet op de één of andere manier voor zorgen, dat we wat respectvoller met elkaar om gaan!? Ieder mens is anders en dat is wat ons mensen zo uniek maakt. Dat moeten we koesteren. Durf ook een ander aan te spreken op ongewenst gedrag. Zeker weten dat je bijval krijgt.
    Daarnaast verbaas ik me al lange tijd, over de ingezonden reacties van allerlei mensen en dan niet specifiek in dit geval.
    Reacties zoals: “wie was het! Laat maar ff bij mij komen. Maak je eens bekend” en meer van dat soort opmerkingen en dan wordt het ondertekend met een fake naam!
    Mis ik iets?
    Overal is wel iets op deze aard kloot! Alleen samen kunnen we er wat aan doen! Laten we dat dan ook doen!
    Zo! Dat moest er ff uit!
    Groeten Rob Iedema.

  15. De enigste plek waar nog in Neede Duplex woningen staan is een blok van 2 aan de Marktstraat,de rest is allemaal gesloopt. Ik denk dat de Reigerstraat bedoeld wordt? Dit zijn appartementjes, een duplex is van origine een gezinswoning die later is opgesplitst.

    Helaas wonen de drugsdealers en gebruikers meestal in gewone straten. In de ……..straat woont een mega stumpert die eerder wiet aan kleine kinderen verkocht, daar is hier eens ook al een nieuwsitem over geweest.

    Het probleem van Neede dat er veel probleemmensen uit andere delen van Nederland hier geplaatst worden, de schuldige is eigenlijk Prowonen en woning corporaties die niet met elkaar communiceren over probleem gezinnen.

  16. trampleonsnakes

    Zolang de waarheid wordt genegeerd wordt zal er weinig veranderen, integendeel het zal alleen maar toenemen.
    Ga dus op zoek naar de waarheid, er is immers maar 1 waarheid.
    Johannes 14:6
    2 Timotheus 3

  17. Kan de politie misschien ook een keer een paar auto’s eens een keer goed aanpakken, afgelopen week al bijna 2x van de fiets geblazen. Rode Bassie en adriaan auto en kleine zwarte.

  18. Als iemand die redelijk vaak bij het zwembad te bekennen is kan ik ons namens de gehele groep distantiëren voor het voorval waar het in dit nieuwsartikel over gaat, welk natuurlijk zeer te betreuren is, en de vermeende racerijen en vermoedelijke drugshandel waar bewonerUITneede ons van verdenkt. (waarbij ik persoonlijk ook niet de link kan leggen tussen deze mishandeling en de groep die bij het zwembad te bekennen is.) Dat er op zijn tijd lawaai ontstaat is onontkoombaar, omdat er wordt gepraat, gekliert, gevoetbald en muziek geluisterd word. Dat er soms opstandig geregeerd word uit de groep zal grotendeels ook komen door de loze (en toch serieus beschuldigende) aantijgingen die worden gemaakt zonder ook maar een gezicht te zien wie überhaupt deze beschuldigingen maakt. Als degene die last van ons heeft gewoon op het moment dat er overlast is eens langskomt of de muziek zachter mag, of er misschien iets rustiger gedaan kan worden zal je zien dat er gewoon netjes en beschaafd gereageerd wordt.

    Ik wil niemand op de kast jagen en hoop dat deze reactie ook in goede wil overkomt.

  19. @willem

    ik sluit me helemaal bij jou verhaal aan.prowonen is degene die een heleboel ellende kan voorkomen.maar wat betreft probleemgezinnen loopt het ook helemaal langs elkaar heen daar.ik heb het persoonlijk meegemaakt.de man wie erover ging probeert alles onder zijn pet tehouden.terwijl de rest van prowonen helemaal nergens afwist.hoe die het voorelkaar heeft gekregen is mij een raadsel.maar hopelijk krijgt dit verhaal nog een staartje.

  20. Inderdaad, de buurt is het meer dan zat.
    Niet alleen de buurt, maar zoals hier te lezen valt heel Neede.
    Echter vind ik het jammer dat men direct conclusies probeerd te trekken, waar anderen dan weer te veel waarde aan hechten.
    Overal heb je rotte appels.. Die vallen van zelf wel op de grond en zullen vergaan, maar wanneer je er aandacht aan blijft schenken, ze water blijft geven, zullen ze langer door gaan.
    m.a.w. of vernietig de rotte appels, zonder twijfel, of negeer ze.
    Maar dat kan alleen als je exact weet welke appels er rotten.

    Dus zo maar even roepen dat de Reigerstraat ‘maar even uitgerookt moet worden, is een domme kortzichtige opmerking. ‘
    Zeker als je vervolgens beweerd dat deze vol zit met: “drank drugs en veel plegers”.
    Pardon?
    Dat er inderdaad, drugs/drankmisbruikers en veelplegers zitten, ja dat is een feit. Die zitten er. Maar dat is niet te verwijten aan de Reigerstraat of aan de rest van de bewoners er van, dat is te verwijten aan het rechtssyteem.
    Een aanval doen naar een gehele buurt, omdat het rechtssysteem faalt, wederom dom en kortzichtig.

    Amen.

  21. Alweer. En nog steeds geen nedenaar die ze ff goed bij de kloten durft te pakken. Lui de politie doet niets. Los het zelf gewoon op.

  22. Het heeft ook met de mensen zelf te maken, ik heb vroeger heel dicht bij het bastion gewoond maar heb nooit last van de hangjeugd gehad. Maar er waren mensen die er wel last van hadden en die woonden er nog verder af dan mij!! Het is jammer dat als er maar een paar klagers zijn er net zo wordt gedaan dat heel Neede er last van heeft maar dat is echt niet het geval!

    De grootste klagers vergeten vaak zelf dat ze vroeger zelf ook jong zijn geweest….

  23. Wat vreselijk voor het meisje!. Wat zal ze een trauma hebben opgelopen. Ik hoop dat ze de dader snel te pakken hebben. Wie het dan ook maar mag zijn!

  24. er lopen meer gekken op straat dan in de inrichting tja,als je een tbs klniek dicht gooit en er kleurrijk nederland voor in de plaats neemt waar ben je dan mee bezig.Dat lijkt me vragen om porblemen zo ook waar een monster truck op mensen inrijdt daar zijn ook fouten gemaakt voor het gevaar 2 dagen voor die dag een vergunning afgeven is wel heel kort dag normaal wordt dat gedaan 6 weken van te voren al zodat mensen bezwaar kunnen maken en zo is het met de veiligheid ook veel mis donker bij busstation en donker langs de provinciale weg richting Borculo op de paralelleweg zie je geen hand voor ogen en als het donker is moet ik me man vragen om me een stukje tegemoet te komen fietsen omdat ik bang ben en een volwassenvrouw moet zich niet laten ophalen dacht ik zo maar voor je het weet wordt je mishandelt of beroven ze je.Ben op de paralellweg achterna gezeten ook door een gek nou nou.Je moet je veilig voelen hoe krijg ik trauma,s he dat is toch te wijten aan diegene die verantwoordelijkheid is om je veilig van a naa b te begeven dat,gevoel zal het meisje nu ook wel niet meer hebben alleen omdat er iemand op haar in moest beuken ik denk de politie en de gemeente hier wel serieus naar moeten kijken en het niet met een korreltje zout nemen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven