Brandweer Eibergen voert actie! + foto’s

EIBERGEN – De vrijwilligers van brandweer Eibergen zijn vrijdagavond begonnen met actievoeren. Ze zijn het niet eens met aankomende bezuinigingen. Als het besluit wordt doorgezet dan verdwijnen er in Berkelland vier (blus)voertuigen. Alle korpsen moeten er dan één inleveren. De Eibergse brandweermensen hebben rondom de kazerne spandoeken opgehangen met de teksten: ”Regio bedankt, vier van de acht voertuigen weg”, ”door regio beleid raakt u 50% brandweerzorg kwijt”, uw veiligheid… politiek gelooft ’t wel! Burgemeesters uit de regio (algemeen bestuur) gaan op 30 oktober een voorlopig besluit nemen over de bezuinigingsmaatregel. Dat doen ze onder de noemer: project ‘moed’. Ze hebben zelf de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland opdracht gegeven om eens te kijken of de brandweerzorg niet goedkoper en efficiënter kan. Die organisatie komt nu met een rapport waarin bovengenoemde maatregel staat beschreven. ”Wat het grootste gevaar van de bezuinigingen is? Bij twee gelijktijdige incidenten en opschaling langer wachten. De veiligheid van de burger komt daardoor in gevaar.” De brandweermensen gaan aankomende dagen nog meer acties opzetten. Ze hopen dat de burgemeesters het plan niet overnemen en hart blijven houden voor een veilige gemeente.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=5086]

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=5087]

Deel dit artikel:

24 gedachten over “Brandweer Eibergen voert actie! + foto’s”

  1. Ja lekker bezuinigen op veiligheid net als op defensie en als er wat gebeurt dan zijn ze niet te vinden.

  2. Mocht er brand uit breken bij de politiek dan niet blussen.
    Of later komen .
    Hopelijk blijven ze dan van onze veiligheid af.
    Het moet niet gekker worden in Berkelland nog even en we hebben niks meer in Berkelland.

  3. waarom niet in de andere drie brandweerkazernes ???

    Trouwens gemeentehuis staat in Borculo en daar zit ook de politiek

  4. Ik zeg maar zo…….. Als rechte kanalen kromme beekjes moeten worden…….Blijft er geen meer over voor de brandweer.

    Amen

  5. is dat de auto die bijna dagelijks naar de TBS kliniek in Rekken moest. Eerst al die valse brandmeldingen is goed en hard aanpakken daarna opnieuw kijken naar bezuinigingen.

  6. Waar moeten wenaar toe met de veiligheid. Bij VGGM is het al hetzelfde. Van 48 inzetbare voertuigen terug naar 28. Nu maar hopen dat er niets gebeurt. Sterkte met actie voeren. Wij gaan er ook voor.

    vrijwilliger brandweer VGGM

  7. Het uitkleden van de voorzieningen gaat maar door. Hoeveel kostte het nieuwe gemeentehuis met die luxe stoeltjes ook al weer? Retail kachelt achteruit, voorzieningen worden minder. We zijn heel hard proactief bezig om de krimp (vergrijzing en ontgroening) te versnellen. Goed bezig mensen!

  8. ja het oude komt terug, bakfiets en emmers.
    deze burger VADER neemt zijn moet
    en het blijft bij het ,zo als het moet.

  9. Beste RP,
    Die dagelijkse ritjes naar Rekken zijn al een behoorlijke zet verleden tijd. De keren dat het jaarlijks nog gebeurd zijn nu op 2 handen te tellen.

    Dat er hier en daar bezuinigd moet worden is een feit en ook begrijpelijk, echter is deze manier van bezuinigen in onze ogen niet de juiste.
    Wanneer de plannen er door komen gaat het betekenen dat er voor de gehele gemeente berkelland 50% minder brandweerzorg zal zijn. 4 van de 8 voertuigen worden er dan namelijk weg bezuinigd.
    Terwijl, aan de andere kant, de kosten per inwoner van Berkelland wel duurder worden. Minder zorg voor meer geld dus.

  10. Burgemeester,

    nu is het tijd om te laten zien dat u uit het juiste hout gesneden bent!!!

    Zorg dat onze veiligheid word gegarandeerd!! Daarna kunt u weer trainen voor een mooie wielertitel!!

  11. goedzo nederland al het geld naar het buitenland dat moet doorgaan rutte en dan vinden ze het gek dat we tegen buitenlanders hier zijn raar hoor

  12. Wat verdienen vrijwillige brandweermannen eigenlijk per persoon als ze dagelijks met ….. tallen voor niets uitrukken naar bijv.de TBS kliniek in Rekken , zorginstellingen ,etc,

  13. sjakie palakie

    € 18,81 bruto waarvan de meesten geen salaris ontvangen als ze bij hun baas weglopen om gehoor te geven aan een melding en de uren weer moeten inhalen.

  14. Helemaal correct Sjakie Pallieter.

    Overigens zitten er 6 personen in een voertuig en gaat een 2e
    pas de deur uit als er daadwerkelijk wat aan de hand is.
    En daarbij, zoveel automatische meldingen als vroeger zijn er al lang niet meer.

  15. 1 blusvoertuig weg maar dan wel een hoogwerker terug
    wand die moet van winterswijk komen en als die bezet is van nog verder weg echt te gek voor woorden, met hun bezuinigingen wat gaat er dan met die wagens gebeuren ?
    ….eerst komt er een wagen bij en in neede ook zo een grote jonge en nu moeten er weer wat weg snap er niks van

  16. Dag Roy,

    Wand??

    Lees eerst je kortzichtige tekst door voordat je op plaats reactie drukt. Alles wat je daar uitkraamt is op niks gebaseerd.

  17. Op de politiek is nog nooit bezuinigd , er gaat zelfs ieder jaar meer geld over de politiekebalk .
    Daar kan enorm op bezuinigd worden zodat er voor de noodzakelijke dingen geld over blijft en zelfs de belasting omlaag kan

  18. Jammer dat de redactie mijn opmerking niet plaatst.
    Kennelijk gaat het gebazel wat hierboven staat boven een stuk gezond boerenverstand.

  19. dag paul . ik heb het er idd beetje krom neer gezet maar klopt wel alleen jij snapt er niks van

  20. Laten ze bij de gemeentes en de overheid eens gaan kijken naar de bezuinigingen bij het UWV en de Sociale dienst!!! Volgens mij, worden er telkens problemen verplaatst!!! Het UWV is een paar jaar geleden verhuisd van Winterswijk naar Doetinchem, waar in Winterswijk een groot pand werd gedeeld met de sociale dienst. Nu zit de sociale dienst in een pand, zo ontzettend groot, waar vroeger in een grote ruimte 30 bureaus stonden, staan er nu 2. Kijken we naar dat grote weg gegooide geld gebouw in Borculo, waar 200 mensen meer kunnen zitten, maar nu niet word gebruikt. Vergoeding naar Doetinchem is vanaf Neede 15 euro, terwijl Winterswijk 7 euro was. Schijnbaar, hebben de rekenmeesters zich de laatste jaren flink misrekend!!! De talenten bij het UWV en de Sociale dienst word niet belicht, nee we gaan de veiligheid van mensen aanpakken, lijkt ons veel beter!!! Moraal van het verhaal, waar ze kunnen bezuinigen, doen ze het niet, waar ze het wel kunnen doen ze het wel!!! Gemeente Provincie en 2e kamer, Waar zijn we mee bezig?????

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven