Brandweer uitgerukt voor stormschade

EIBERGEN – Brandweer Eibergen en Borculo zijn dinsdag uitgerukt voor meldingen van stormschade. Post Eibergen moest naar de Apedijk in Rekken. Daar was een forse boomtop uit een eik gescheurd (zie foto). Diverse andere bomen liepen ook schade op. Tevens werd in dezelfde straat behoorlijke schade toegebracht aan het dak van een woonhuis. Aan de Heelweg in Borculo was een boom omgewaaid. Brandweervrijwilligers uit Borculo kwamen in actie om de weg vrij te maken. Tijdens een flinke windvlaag moest een dak van een schuurtje er ook aan geloven. Verder viel de schade mee in Berkelland.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Brandweer uitgerukt voor stormschade”

 1. welke storm dan, heb windkracht 6 gemeten, das heel normaal in de herfst, eigenlijk bijna wekelijks in de maand oktober.

 2. slecht onderhoud door gemeente , als je het knmi kijkt was er een peik van windkracht 5 om 23;00 uur.

  dus een storm is echt overdreven !!!

 3. handig is dat als de wind alles kan op stapelen??????????zoals bij dat schuurtje in borculo!

 4. Moet je voor een tak over de weg al de brandweer bellen ?
  Dat sleep je toch zelf even van de weg……
  Eigenlijk wel triest dat men zelf niets meer kan en alles maar door een ander op laat knappen.

 5. Stormschade is er wel degelijk in Brabant, in Drunen 600 ruiten, in nieuwaal 180 ruiten en in wouwse plantage 7000 meter kas weg in 20 seconden, allemaal door windhozen. Zie voor foto’s Kasreparatie.nl op Facebook. Groetjes.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven