Concert belooft een spektakel te worden

EIBERGEN – Op 26 oktober houdt muziekvereniging Excelsior uit Eibergen een najaarsconcert in theater ’t Spieker. Het concert begint met een gastoptreden van de slagwerkgroep van Liemers Harmonie Duiven onder leiding van John Sonderen. De slagwerkgroep is een jeugdig enthousiast ensemble, dat telkens probeert een attractief optreden voor een breed publiek te verzorgen. Eind 2010 is de groep met bijna 91 punten gepromoveerd naar de 1ste divisie. Het programma dat ze op 26 oktober laten horen is een try-out voor deelname aan het concertconcours in Etten-Leur eind 2014.

Het stokje wordt overgenomen door Excelsiors Melody en Percussion Ensemble. Dit onderdeel is na zomervakantie opnieuw opgestart, nadat met het vertrek van dirigent Dick Mengerink ook de meeste leden van dit ensemble zijn gestopt. Excelsior is erg verheugd een nieuwe groep aan u te mogen voorstellen met 6 vooral jeugdige slagwerkers. Deze groep staat in projectvorm onder leiding van slagwerkdocent John Sonderen. Tijdens het najaarsconcert zal de groep 4 werken ten gehore brengen, waarbij zowel slagwerkinstrumenten, melodische instrumenten als het eigen lichaam worden gebruikt.

Excelsiors A-orkest zal het concert afsluiten met een verrassend programma, waarbij de muziek niet alleen te horen maar ook te zien is. Het A-orkest heeft een bijzonder druk jaar achter de rug met een zeer succesvolle concoursdeelname, twee theatershows met Karin Bloemen, de concertreeks Blazen in de Beurs te Amsterdam en een drukbezocht Rockin’ Harmony in het openluchttheater. Op 26 oktober speelt het orkest een selectie uit De Vuurvogel van Stravinsky. Deze nogal heftige muziek is gebruikt bij Disney’s film Fantasia, welke ook tijdens het muziekstuk te zien zal zien. Op eenzelfde manier is ook muziek uit De Notenkraker en Superman en muziek van Ennio Morricone te beleven.

Het najaarsconcert van Excelsior wordt gehouden op zondagmiddag 26 oktober in de theaterzaal van theater ’t Spieker te Eibergen. Slagwerk, percussie, beeld en geluid zorgen voor een afwisselend concert, waarbij u tevens op eigenzinnige wijze door het programma wordt geleid. Het concert begint om 15.30 en de toegang is gratis.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Concert belooft een spektakel te worden”

  1. Jammer dat gesuggereerd wordt dat de meeste leden van het MPE vertrokken zijn nadat Dick Mengerink gestopt is. Dit vertrek had niets met Dick te maken maar om de onenigheid met het bestuur. Dat zullen ze niet niet graag toe geven. Jammer dat het zo heeft moeten lopen maar samenwerken met was eigenlijk met dit bestuur en hun beleid niet mogelijk, na jaren alles te slikken en te pikken was voor sommigen de maat vol. Helaas wordt het nu verkeerd naar buiten gebracht vandaar deze reatie.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven