Financiele redders gezocht voor paasvuur

EIBERGEN – Opnieuw staat de organisatie (Stichting Ondernemend Eibergen) van het paasvuur in Eibergen voor een dilemma… Er is een financieel tekort ontstaan. Het bestuur staat na het opmaken van de balans 1223,50 euro in de min… Hans Pelle: ”We concluderen dan ook voorzichtig dat bij het organiseren van een paasvuur op de Nieuwe Maat vooraf zoveel onzekerheden zitten die achteraf pas zichtbaar worden. Dit maakt het, dat de kosten achteraf pas zichtbaar worden in de huidige opzet.” Ondanks dit meent de stichting perspectief te zien in het opnieuw organiseren van het paasvuur in Eibergen. ”Het organiseren van een paasvuur in de huidige vorm is begroot tussen de € 5000, – en € 6000, -. De uitvoering is geheel in handen van Vereniging Agrarisch Natuurbeheer. We zijn nu nog te veel afhankelijk van deze organisatie en dat moet dus echt veranderen willen wij een paasvuur op 1ste Paasdag laten branden.” Wat is het plan om het paasvuur te behouden? ”Er is hulp nodig… Hulp van 20 tot 30 vrijwilligers en bedrijven uit Eibergen die 3 jaar willen sponsoren”, zegt Pelle.

”Gelet op de hoeveelheid mensen die het jaarlijkse paasvuur bezoeken denken wij dat er voldoende draagvlak is onder de Eibergenaren die ons willen helpen om in een periode van 5 jaar het paasvuur in Eibergen geheel zelfstandig te laten functioneren. In die 5 jaar kan het één natuurlijk niet zonder het andere. Het bestuur van de S.O.E. heeft een gesprek gehad met wethouder Joke Pot. Het vijf jaren plan is op hoofdlijnen met haar besproken. Nu roepen we dus de hulp in van inwoners en bedrijven uit Eibergen.”

Daarom organiseert de S.O.E. op 9 oktober om 20.00 uur bij café de Klok te Eibergen een informatieavond voor mensen uit Eibergen die belangstelling hebben voor het paasvuur en willen helpen met bestuurlijke en uitvoerende taken.

”Wij tekenen hierbij aan, dat mochten er zich onvoldoende mensen melden wij ons genoodzaakt zien te stoppen met het verder organiseren van een paasvuur op de Nieuwe Maat en dat daarmee deze mooie waardevolle traditie voor Eibergen wellicht verloren gaat.”

Overzicht kosten paasvuur Eibergen:
[nggallery id=5034]

Deel dit artikel:

14 gedachten over “Financiele redders gezocht voor paasvuur”

 1. Kan allemaal veel goedkoper, kijk maar naar de kleine kernen. Misschien wil een inwoner uit een klein dorpje effe bijspringen voor tips. Lochuizen b.v./

 2. Mevrouw Smits

  Hoeveel ondernemers heeft Eibergen. 6000 delen door 2000 = 3,00 per ondernemer!

 3. Ha ha. In Eibergen kunnen ze nog geen paasvuurtje organiseren.

  Kijk eens naar Lochuizen. Misschien kunnen die waterrotten daar nog iets van leren. En AUB, geen subsidie vanuit Borklo.

  Iedereen zijn eigen broek ophouden!! als je een feestje wilt vieren. Maar misschien is het in NL niet meer mogelijk om nog iets te organiseren na de ramp in Haaksbergen.
  Allaaf.

 4. needelander

  wat heeft een paasvuur organiseren en de ramp in haaksbergen met elkaar temaken dit laat al zien hoe dom jij ben !!!!! maf kees!!

 5. kan veel goedkoper denk dat je toch wel mensen kunt krijgen die 6 zaterdagen vrijwillig toezicht willen houden bij het storten het inzaaien kunnen ook vrijwillers ook doen miss samen werken met met de vrienden van de openlucht theater een idee???

 6. mevr Smits, 2000 is wel heel erg veel, zou betekenen op 1 op de 6 eigen baas was.

  Gewoon niet meer op de maat houden en gewoon bij iemand op een weiland. Beetje graszaad na een paar weken eroverheen en klaar. Kun je mooi tentje neerzetten en beetje drank verkopen, lijkt me niet zo moeilijk!!! Nee de maat duur parkje en alles netjes herstellen aub!!!! Zoals Borculo met haar dorpen Neede / Lochuizen halen ze daar nooit elk jaar weer zelfde probleem!!!!

 7. el boa outbreak is ew

  OK, als ik de reacties zo lees hebben we onze eerste vrijwilliger al gespot. Bedankt Henk vor je reactie, nu nog het voorbeeld geven.

  Walk Your Talk…..

  Martijn

 8. @Needenaar: “En beetje drank verkopen”, dat mag ook niet zomaar.. .Heb je vergunning voor nodig ? Kost geld..

  Ik vind het goed dat Eibergen wel de kosten inzichtelijk brengt. Kan een discussie op gang brengen vwbt vrijwilligers die zich willen inzetten voor de hierboven reeds genoemde werkzaamheden.

  @Joppie: Wat kost het paasvuur in Lochuizen jaarlijks eigenlijk?

 9. waarom moet er een drank tent bij was vroeger ook niet .neem gewoon je eigen drankje mee gezellig bij elkaar zitten op het gras romantisch bij het vuur

 10. Zou toch te gek voor woorden zijn als de gemeente hiervoor subsidie zou geven. Verder wordt alles afgeschaft maar voor een paasvuurtje van Pelle betalen??

 11. Pelle wil de boeren er weer voor spannen een feestje minder bij de gemeente en de onkosten zijn al betaald voor het paasvuur.

 12. Ik een beetje vergunning kost niet alles, mits je het goed aanvraagt. Een particulier een goeie vergoeding geven en zorgen dat alles netjes word achter gelaten Zoals het wel kan in Dijkhoek en Lochuizen is schijnbaar niet mogelijk. Als alle horeca nu eens de handen in een steken en samen er wat van maakt, dan ben je klaar. Veel hangt af van de klok bij veel evenementen , daar ga je de fout al in. Hou het op een mooi terrein en zorg dat alle café mee kunnen profiteren en dat die samen een mooie avond kunnen en mogen organiseren en samen een mooie schappelijke vergoeding aan overhouden. Dan heb je minder sponsors nodig hebben en zul je meer geld binnen harken. Het geld komt vaak van 1 kant en dat is de kant die profiteert. Ga gewoon samenwerken en je bent van het gezeur af. Dan kun je het beste na je naar boven halen, alle cafés voor de rest dicht en aanhouden op 1 locatie, zoals dat vaak ook in Neede gebeurd tussen de cafés met de kroegentocht met de carnaval. Jullie zijn te afhankelijk van dezelfde sponsors continu!!!!

 13. Een ondernemer betaald volgens mij al behoorlijk om aan de milieuregels te voldoen. Terwijl burgers met open haarden, houtkachels en vuurkorven er jaarlijks vrij en blij op los kunnen branden. Het Paasvuur is dan waarschijnlijk de “schoonste” burgervariant. Kan de stichting de ondernemers overtuigen om toch met geld over de brug te komen voor het Eibergse Paasvuur ?

 14. gewoon de kosten voor afvoer en as en stookkosten zijn zeer hoog kijk daar eens naar en doe er densnoods een verloting bij levert altijd geld op

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven