Muziekvereniging plaatst zonnepanelen

BELTRUM – Afgelopen dagen zijn er op het dak van Dacapo, het verenigingsgebouw van Muziekvereniging Concordia 48 ultramoderne zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee is het muziekgebouw Dacapo een van de eerste verenigingsgebouwen in de regio welke investeert in zonnepanelen. Muziekverening Concordia heeft hiermee een belangrijke stap gezet in haar visie om duurzaam te investeren in haar verenigingsgebouw met tot doel uiteindelijk te besparen op de energierekening in Dacapo. ”Voor de installatie hebben we diverse offertes opgevraagd, maar uiteindelijk bleek de combinatie van Hofstede Elektro uit Beltrum en Solar Sell de meest passende aanbieding te hebben”, aldus voorzitter Wilfried Groot Zevert van Muziekvereniging Concordia. ”De montage hebben we in eigen beheer verzorgd. Met het plaatsen van deze zonne-stroominstallatie zal het verenigingsgebouw Dacapo haar volledige elektriciteitsbehoefte zelf gaan opwekken. Met deze installatie kunnen we  ruim 10.000 kWH opwekken. De investeringskosten verwachten we binnen 8 a 9 jaar terug verdiend te hebben.”

”De levensduur van de panelen is ongeveer 25 jaar, hetgeen een grote reductie betekent op onze vaste lasten, wat dan weer betekent  dat we dit geld kunnen besteden aan andere investeringen voor onze vereniging. Voor ons is het plaatsen van deze zonnestroominstallatie een investering in de toekomst. Een toekomst waarin we onszelf steeds de vraag zullen stellen; hoe kunnen we op een zo duurzame en verantwoorde manier onze vaste kosten verlagen.”

Voorzitter Wilfried Groot Zevert van Muziekvereniging Concordia hoopt dat er meer verenigingen zullen volgen om hun verenigingsgebouw duurzaam te maken. Dit is niet alleen beter voor de energierekening van het verenigingsgebouw maar ook voor het milieu.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Muziekvereniging plaatst zonnepanelen”

  1. Alleen gaat de omvormer geen 25 jaar mee. Als je panelen neemt kun je het beste je gasaansluiting afsluiten. Dus verwarmen met een warmtepomp en koken op inductie. De overheid komt over een aantal jaren wel weer met een maatregel over dat terugleveren dat je minder weerkrijgt voor teruglevering. Dan kan het wel 15/20 jaar duren voordat je het eruit hebt. Ik denk dat deze installatie ongeveer 11.000 euro heeft gekost, dus dat duurt nog even 🙂

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven