Gemeente Berkelland start Facebook-dialoog

EIBERGEN – “Gebruik deze Facebook-pagina om uw mening te geven over wat er moet gebeuren in de kern Eibergen, Ruurlo, Borculo, Neede.” Zo begint de oproep voor de dialoog over de toekomst van de Berkellandse kernen. Wethouder Patricia Hoytink heeft hiervoor het startsein gegeven. Daarvoor worden vier Facebook-pagina’s gebruikt. Elke kern heeft zijn eigen ‘2020-pagina’.

De gemeente Berkelland brengt samen met maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners de problemen en kansen van de grote kernen Eibergen, Ruurlo, Borculo en Neede in beeld. We noemen dit het project Kernenfoto’s. Het filmpje ‘Minder voorzieningen’ dat op de Facebook-pagina’s te zien is, legt het project uit.

“De bevolking krimpt en vergrijst. Samen met u wil de gemeente zich inzetten voor een aantrekkelijk Eibergen, Ruurlo, Borculo en Neede. Een plaats waar het goed wonen, werken, leren en ontspannen is. En waar u zich thuis voelt”, aldus wethouder Patricia Hoytink.

Hoe zien de kernen van Berkelland er in 2020 uit? “Wat vindt u mooi, wat kunt u waarderen en waar stoort u zich aan. Waarmee wilt u zelf aan de slag? Of heeft u ideeën over wonen en winkelen, inrichting van uw buurt, leefbaarheid of leegstaande panden? Op de Facebook-pagina’s staan foto’s van ‘parels’ en de ‘puinhopen’ die al eerder door de inwoners werden aangedragen.

De pagina’s zijn op Facebook te vinden onder de titel: Eibergen 2020; Ruurlo 2020; Borculo 2020; Neede 2020.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Gemeente Berkelland start Facebook-dialoog”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven