Ook compensatie voor uilenkasten Neede

NEEDE – Ook in Neede heeft Rijkswaterstaat de vogelwerkgroep aan het werk gezet. Daar is net als in Eibergen een compensatiemaatregel voor steen- en kerkuilen van kracht. Daar de aanleg van de nieuwe N18 moeten er enkele kasten wijken. Rijkswaterstaat komt de natuur tegemoet. In de voormalige gemeente Neede moeten vier territoria wijken voor de nieuwe weg. ”Voor elke verloren gaande plek komen er twee nestkasten terug”, zegt Hans Grooters.

”Een aantal kasten hangen we in bomen maar ook hangen we een aantal kasten op aan een schuur. Een oude bestaande kast die wordt bewoond door een steenuil moet worden verplaatst omdat deze te dicht bij het tracé hangt met alle gevolgen van dien. Deze kast laten we nog even hangen en verplaatsten deze pas als de realisatie van de N18 een feit is. We hopen uiteraard dat de uilen gebruik gaan maken van de kasten maar uit ervaring weet ik dat ze ook zomaar zelf nieuwe plaatsten ontdekken. Bijvoorbeeld onder golfplaten van schuurtjes.”

Hans en zijn collega Geert Heetebrij waren deze week in het veld te vinden. Ze waren onder andere bezig bij een locatie aan de Munsterdijk.

Eerdere bericht: N18-uilen krijgen elders een nieuwe stek

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=5104]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Ook compensatie voor uilenkasten Neede”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven