”Oude tribune binnen uur weggegeven”

EIBERGEN – Openluchttheater Eibergen heeft zaterdag 22 november binnen 50 minuten de oude tribune weggegeven aan verenigingen en particulieren. Twintig minuten voor het ‘open huis’ stonden de eerste gegadigden al voor de poort te wachten. ‘’Geweldig dat we veel mensen en verenigingen blij hebben kunnen maken’’, aldus Ton Schepers van het openluchttheater. Een deel van de oude tribunes krijgt een tweede leven als mini-replicatheater. Speeltuinvereniging De Koppel in Borculo en Scouting Neede worden op die manier ‘collega’s’  van Openluchttheater Eibergen. Verder gaan er onder meer tribunedelen naar touwtrekvereniging Eibergen, Centrum Goud, zorgboerderij Beltrum en Tukkers Rekken.  Het open huis trok ook belangstellende van buiten Berkelland. Zo gaan er 3.000 trottoirtegels naar een corsogroep uit Lichtenvoorde. Enkele inwoners van Almen willen het plaatselijke openluchttheater nieuw leven inblazen. Al tientallen jaren een braakliggend terrein. ‘’Hartstikke leuk dat wij op deze manier kunnen meehelpen aan de wederopstanding van Openluchttheater Almen”, zegt Schepers.

Ook gaan er materialen naar Openluchttheater Winterswijk. Alle oude tribunedelen zijn vergeven en worden de komende weken opgehaald. Het theater heeft alleen nog enkele tientallen betonnen staanders over.

‘’Maar ook daar komt vast nog een liefhebber voor.’’

[nggallery id=5157]

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “”Oude tribune binnen uur weggegeven””

  1. Leuk om te lezen! Elkaar voorthelpen, daar is de huidige samenleving enorm gebaat bij.

    Arnoud te Vaanholt

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven